19 / 05 / 2024

En düşük zam 53 bin lira oldu! Otomobil alacaklar için son tren de kaçtı

En düşük zam 53 bin lira oldu! Otomobil alacaklar için son tren de kaçtı

Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş ve Türk lirasındaki değer kaybı otomotiv sektörünü de etkiledi. Yeni ayla birlikte birçok marka fiyat listesini güncellerken, ülkemizde çok satan bir markanın bir modeli bir anda 186 bin TL çıktı. İşte tüm detaylar...



Son Zamlardan Sonra En Ucuz Araç Hangisi?
Son dönemde araç fiyatlarında büyük artışlar yaşanırken, alıcılar da bu konuda oldukça büyük sıkıntılar çekmeye devam ediyor. Temmuz ayının girmesi ile birlikte, araç fiyatlarına yeniden zam yapılmış durumda. Son zamlarla birlikte, sıfır araç fiyatları da ikinci el otomobil fiyatları da bir hayli artmış gözüküyor.

Ancak genel olarak araç piyasası değerlendirilmesi yapıldığında, bazı marka ve modellerin diğerlerine göre daha uygun fiyatlı olduğu görülüyor. Özellikle de Türkiye araç piyasasında yer alan iki araç, diğerlerine göre daha ucuz fiyatları ile dikkat çekiyor. Bu araçlardan birisi Hyundai i10 olurken diğer Fiat Egea Sedan olmakta.

Temmuz ayı zammı ile Hyundai i10’un fiyatı 670 bin TL civarına yükselmiş durumda. Bu sıfır araç, piyasadaki en uygun fiyatlı araçlar listesinde yer alıyor. Ancak bu aracın donanım özelliklerine göre fiyatı da artabiliyor. Bazı modellerin 785 bin TL civarına kadar çıkabildiği görülmekte.

En uygun sıfır araç olarak ise karşımıza çıkan araç Fiat Egea Sedan oluyor. Buna göre bu aracın Easy versiyonu 644 bin TL civarında satışa sunulmakta. Bu fiyatla Egea Sedan Easy, piyasadaki en ucuz sıfır otomobil olarak öne çıkmakta.

Fiat Egea Sedan da yine donanım özelliklerine göre farklı fiyatlarda satışa çıkarılabilmekte. Bu aracın Lounge versiyonunun fiyatı 1 milyon TL’nin üzerinde görülüyor.

Fiat Egea Sedan Easy’nin bu kadar düşük fiyatlı olmasının sebeplerinden birisi de firmanın yapmış olduğu kampanya olarak görülüyor. Kampanyasız hali ile 674 bin TL civarında olan araç, kampanya ile 644 bin TL civarına düşüyor.


Geri Dön