27 / 04 / 2024

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

En pahalı uçuş İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verileri açıklandı. Seyahat platformu, uçak biletlerinin ilk 7 aylık karnesine göre en pahalı uçuş  66 bin 600 lira ile İstanbul'dan Şanghay'a yapıldı.



Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre hava ulaşımında hizmet sağlayan yolcu sayısının bu yılın 7 aylık döneminde bir önceki seneye kıyasla yüzde 22,65 yükselerek 118 milyon 679 bine ulaştığı görüldü.

Çevrim içi seyahat platformu Turna.com ise uçak bileti satışlarından yola çıkarak bu senenin ilk 7 ayının seyahat karnesini duyurdu. Buna göre 2023'ün en pahalı uçuşu tek yönde 66 bin 600 TL ile İstanbul’dan Çin’e yapıldı.

İstatistiklere göre 2023'ün ilk 7 ayındaki en pahalı dış hat tek yön uçak bileti 66 bin 600 TL ile İstanbul- Şanghay uçuşu oldu. Gidiş- dönüş en pahalı dış hat uçak bileti ise 129 bin 900 lira ile İstanbul- Mexico City seferinde satıldı. İç hatlarda ise tek yöne en pahalı uçak bileti 6 bin 24 liraya  İzmir  – Diyarbakır, en pahalı gidiş- dönüş uçak bileti İstanbul- Antalya rotasında 9 bin 241 liraya alıcı buldu.

En pahalı uçuş İstanbul dan Şanghay a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

EN UCUZ DIŞ HAT UÇAK BİLETİ 263 LİRA

Söz konusu verilere göre iç hatlar ve dış hatlarda uçak biletinin en pahalı satıldığı ay haziran olarak kayıtlara geçerken, en ucuz uçak biletlerinin iç hatlarda şubat ve mart, dış hatlarda ise nisan ve mayıs aylarında satıldığı kaydedildi.

İç hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 384 lira ile Dalaman – İstanbul uçuşunda satılırken, en ucuz iç hat gidiş- dönüş uçak bileti ise İstanbul – Konya seferini yapılan uçuşla oldu. Dış hatların en ucuz tek yön uçak bileti ise 263 lira ile İstanbul – Tahran seferine satıldı. Dış hatlarda gidiş – dönüşte yine İstanbul’dan Tahran’a gerçekleştirilen uçuşta satılan bin 418 liralık uçak bileti en ucuz uçak bileti listesindeki yerini aldı.

En pahalı uçuş İstanbul dan Şanghay a yapıldı! Tek yön 66 bin 600 lira

ÖĞRENCİLER EN ÇOK İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’YA UÇUYOR

En çok uçuşun iç hatlarda mayıs, dış hatlarda haziran ayı olarak kaydedildiği Turna.com raporuna göre, ülke içinde en çok tercih edilen konumlar İstanbul’dan Trabzon, Antalya ve İzmir’den İstanbul oldu. Dış hatlarda ise en fazla İstanbul’dan Tahran, Bakü ve Taşkent şehirlerine yolculuk gerçekleşti.

65 yaş üstü yolcular, iç hatlarda en çok İzmir, İstanbul ve Ankara’ya, dış hatlarda ise Hamburg, Stuttgart ve Paris’e uçtu. Öğrencilerin iç hatlarda tercihi İzmir,  Ankara  ve İstanbul dış hatlarda da Bakü, Amsterdam ve Düsseldorf oldu. Çiftler ve çocuklu aileler, iç hatlarda en fazla İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon ve Antalya'ya dış hatlarda Bakü, Tahran, Amsterdam, Frankfurt, Düsseldorf, Beyrut, Berlin'e gitti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Kayseri Melikgazi'ye 78 odalı yeni otel geliyor! 97 milyon TL'ye mal olacak!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!


Geri Dön