28 / 06 / 2024

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Dünyanın en pahalısı olarak bilinen evin satışa çıkarıldığı kaydedildi. Bu süreçte, rekor fiyatı da duyanları şaşkına çevirdi. 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev değişimi ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.



1100'lü senelerin kalesi şimdilerde rekor fiyattan satışa çıkmış durumda. Dünyanın en pahalısı haline gelen ev dikkat çekti. Fransa'nın başkenti Paris'in merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede bulunan Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya (14.8 milyar TL) satışa çıktığı duyuruldu. 2500 dönümlük arsa üzerinde yer alan 'şatoda' 100 adet oda bulunuyor. Mansion Global'in haberine göre gayrimenkulün köklü bir tarihi var.

1100'LÜ YILLARDA KALE OLARAK İNŞA EDİLDİ

İlk olarak Ortaçağ'da 1100'lerde kale olarak inşa edilen bu gayrimenkul geçen 900 senede doğal olarak büyük bir değişime uğramış. Bu şato uzun seneler Rothschild ailesine evsahipliği yaptı. Öte yandan, 1980'lerde Fas Kralı II. Hassan tarafından satın alındığı kaydedildi. Fas Kralı II. Hassan'ın 1999 yılında vefat etmesi ile gayrimenkul oğluna kaldı ve 2008'de de 200 milyon Euro bedel ile satılmış oldu.

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; 2008 yılında şatoyu Ortadoğulu birisinin aldığı belirtilse de bu kişinin adı açıklanmadı. Gizemli Ortadoğulu zengin 200 milyon Euro harcamasına rağmen bu şatoyu hiç kullanmadı. Şatoda bulunan 100 odanın 17'si farklı temalı yatak odalarından oluşuyor. 36 farklı yapının bulunduğu gayrimenkulde 50 atın sığabileceği lüks bir ahır, çalışanlar için ayrı binalar da yer almaktadır. 

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100 lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Şu anki sahibi dekorasyonda herhangi bir değişikliğe gitmediği için şatoda Fas mimarisinin izleri görülmeye devam ediyor. Söz konusu şatoya bugüne kadar Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipler çıktığı ve görüşmelerin sürdüğü kaydediliyor.

Uzmanlar bu tip satışlarda alıcının isminin genelde gizli tutulduğunu ifade ediyorlar. İstenen fiyatla satış gerçekleşirse Chateau d'Armainvilliers dünyanın en pahalı evi unvanını kazanacak. Bugün itibarı ile dünyanın en pahalı evi 2015'te 275 milyon Euro'ya satılan ve yine Fransa'da bulunan Chateau Louis XIV. Resmi bir açıklama olmasa da ABD basını 2015'te Chateau Louis XIV'ü Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın satın aldığını bildirmişti.

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

Standard Poor's yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Rakamı görenler inanamadı!

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları


Geri Dön