29 / 04 / 2024

En yeni trend balkonlu rezidans!

En yeni trend balkonlu rezidans!

ABD'li gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams'ın araştırmasında Türkiye'de en çok rezidans projesinin İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da bulunduğu, yeni trendin ise balkonlu rezidans olduğu belirtildi.



AMERİKALI gayrimenkul devi Keller Williams, Türkiye'deki rezidans projelerini mercek alana aldı. Türkiye geneline bakıldığında yüzde 75'lik oranla en çok rezidans projelerine sahip olan İstanbul'u Ankara,  İzmir  ve Antalya takip ediyor. Metrekare fiyatlarının 10 bin dolan bulduğu seçkin projelerde son trend ise açık alan avantajını şehir merkezinde sunan balkonlu rezidans projeleri. 


Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya'da rezidans projelerine olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Keller VVilliams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol "Özellikle geride bıraktığımız 5-10 yılda konut almak isteyenler şehir merkezine yakın rezidans projelerini tercih ediyor. Son dönemde kişilerin tercihlerinin balkonlu rezidans projelerinden yana olduğunu söyleyebiliriz" dedi. 


Antalya yabancının gözdesi İstanbul rezidans projelerine ilgi artmaya devam ettiğini belirten Erol "Avrupa Yakası'nm merkezi olan Gayrettepe ve Büyükdere Caddesi rezidans yatırımları ve talep konusunda popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Anadolu Yakası'na ise özellikle son yıllarda Ataşehir bölgesi de İstanbul'un yüdızı parlayan ilçeleri arasında. Ataşehir'in yanı sıra metro hattının ulaştığı Kartal ve Maltepe bölgelerinde yeni rezidans projelerinin gündemde olduğunu söyleyebiliriz. Her geçen gün daha da kalabalıklaşan İstanbul'da halihazırda 50 rezidans projesi tamamlanmak üzere, bir o kadarı da proje aşamasında" diye konuştu. Yılda milyonlarca turistin uğrak yeri haline gelen Antalya'nın yabancı yatırımcının da gözdesi haline dönüştüğünü de belirten Emre Erol "Antalya, İstanbul,  Ankara  ve İzmir'den sonra Türkiye'de en çok rezidans projelerinin yükseldiği dördüncü il olma özelliği taşıyor. Artık görmeye alıştığımız Rusya, Körfez Ülkeleri veTürki Cumhuriyetleri'nin yanı sıra Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerinin de Türkiye emlak piyasasına olan ilgisi artışta" dedi. 



Star





Geri Dön