27 / 04 / 2024

Ender Çolak: Kentsel dönüşüm kombiye yüzde 10'luk doping yaptı!

Ender Çolak: Kentsel dönüşüm kombiye yüzde 10'luk doping yaptı!

2013'te yüzde 15 daralan ısıtma sektörü, bu yıl kentsel dönüşüm projeleriyle canlandı. Baymak Genel Müdürü Çolak, "Kentsel dönüşüm sektöre yüzde 10'luk doping etkisi yaptı" dedi...



2013'te yüzde 15 daralan ısıtma sektörü, bu yıl kentsel dönüşüm projeleriyle canlandı. Baymak Genel Müdürü Çolak, "Kentsel dönüşüm sektöre yüzde 10'luk doping etkisi yaptı" dedi.


Kentsel dönüşüm, ısıtmasoğutma sektörüne nefes aldırdı. Geçen yıl yüzde 15 daralan sektörde bu yıl yüzde 10'luk büyüme öngörülüyor. 2013'te ısıtma sektörüne yatırımların kısıtlı olduğunu dile getiren Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, "2014'te tamamlanan kentsel dönüşüm projeleri sektöre doping etkisi sağladı" dedi. Baymak'ın ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdüğünü belirten Çolak, bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 25'i bulacağını söyledi. BDR Therma Grup şirketleri içinde Baymak'ın en hızlı büyüyen marka olduğuna dikkat çeken Çolak, "Baymak olarak değişim yönetimine odaklandık. Her alanda kalite odaklı yeni bir anlayışımız var" diye konuştu. İlk altı ayda yoğuşmalı kombide yüzde 11, radyatörde yüzde 20, pompa ve hidroforda yüzde 41, termosifonda yüzde 46 büyüdüklerini dile getiren Çolak, Lectus duvar tipi yoğuşmalı kazanlarda ise büyük bir ivme yakalayarak yüzde 80 pazar payıyla liderliğe oturduklarını vurguladı. 


HİZMET AĞIMIZ BÜYÜDÜ 

Ender Çolak, satış sonrası hizmet servislerinde de köklü değişiklikler yaptıklarını söyledi. Çolak, "Bu konuda araştırma yaptık. Müşterilerimizin iki şeye önem verdiğini gördük. Yüksek verimlilik ve satış sonrası iyi hizmet. Ürün kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun satış sonrası hizmet ağınız iyi değilse başarısız oluyorsunuz" diye konuştu. Çolak, Baymak'ın tüketici memnuniyeti oranının altı ayda yüzde 92 arttığını da sözlerine ekledi. 


İKİ PROJENİN ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ

Ender Çolak, Baymak'ın ay içinde iki büyük projenin de çözüm ortağı olduğunu söyledi. Çolak, "Yaklaşık 2 bin 500 kişinin ev sahibi olacağı, 820 konutluk Trendist Ataşehir'in ısıtma sistemini biz yapacağız" dedi. Çolak, Şişli'de hayata geçecek olan Residence Trea'nın ısıtma sisteminin de Baymak tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.


Betül Alakent/Sabah 


Geri Dön