27 / 04 / 2024

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'ye körfez ülkelerinden ciddi ilgi manada olduğunun altını çizerek, "Suudi Arabistan ile önemli bir enerji iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz. Maddi olarak miktarı belli olmadı. 4 ya da 5 bin megavatlık yeşil enerji projesine ilgi duyduklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Alparslan Bayraktar, A Haber'de katıldığı programda, Türkiye'nin enerji gündemi ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu çerçevesinde resmi ziyarette bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile enerjide iş birliğinin ele alındığına vurgu yapan Bakan Bayraktar, Suudi Arabistan ve Katar'ın da Türkiye ile enerji projeleri geliştirmek istediklerini ifade etti.

"TOPLAMDA 50,7 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA SETİ BULUNUYOR"

Bayraktar, son iki aydır Birleşik Arap Emirlikleri ile gerçekleştirilmesi olası enerji projelerine yoğun olarak odaklanıldığını söyleyerek, " Birleşik Arap Emirlikleri ile toplamda 50,7 milyar dolar değerinde bir anlaşma seti var. Bunun 29,7 milyar doları enerji projeleri olarak karşımıza çıkıyor. Enerji projelerinde de ağırlıklı olan kısım yeşil enerji, rüzgâr, güneş, deniz üstü rüzgâr enerjisi projeleri, doğal gaz ile hidrojen ve bunun yanı sıra, yeşil amonyak üretiminin olduğu bir proje setimiz bulunuyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Körfez ülkelerinin Türkiye'de özellikle yeşil enerji sektörüne ilgi gösterdiğine vurgu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Ülkemizde yatırım yapan şirketler Türkiye’yi bildiği için o anlamda da Suudi Arabistan'la önemli bir enerji iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz. Maddi olarak miktarı belli olmadı. 4 ya da 5 bin megavatlık yeşil enerji projesine ilgi duyduklarını görüyoruz. Biz bir yandan elektrikte, bir yandan da doğal gazda çevre ülkelerde bölgesel iş birliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Orada da Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın talepleri ve isteklerinin bulunduğunu gördük." dedi.

SSK, Bağ-Kur, emeklilerinin zamlı maaşı kaç TL oldu? İşte son dakika zamlı maaş tablosu!

Akaryakıt alacaklara müjde! Benzin, motorin ve LPG için son dakika kararı! Adeta kuyruklar oluşturacak!

Milyonları ilgilendiriyor! Bu ödemeler için son dakika müjdesi geldi! Duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön