28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacminin 2023’ün ilk yarısında 3,4 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bolat, hedeflerinin bu rakamı uzun vadede 30 milyar dolara çıkarmak istediklerini vurguladı.



Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al-Hogail’in katılımıyla önceki gün İstanbul’da düzenlendi.

dunya.com'un haberine göre, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Merkezi'nde düzenlenen forumda konuşma yapan Bakan Bolat, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağlantıların devlet başkanlarının gösterdiği istikamette gün geçtikçe güçlenerek geliştiğini ifade etti.

 Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Bolat, "Nitekim geçen yıl 6,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçen ticaret hacmimizin gerçek potansiyeli yansıtması ve daha da bütünleşmiş bir ekonomik ve ticari ilişkiye dönmesi için bu yıl yükselen bir ivme ile devam etmektedir. Bu yılın ilk 6 ayı itibari ile 3,4 milyar dolar tutarında dış ticaret hacmine ulaşmış durumdayız. Amacımız, karşılıklı ticareti kısa vadede 10 milyar, uzun vadede ise 30 milyar dolar seviyesine çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

İşte Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşmasından diğer önemli başlıklar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön