27 / 04 / 2024

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.



Mobilya sektörü bir yanda pazar kayıpları yaşarken bir yandan da yeni pazarlara dönük çalışmalarını hızlandırdı. Sektörün hedefi ise dış pazarda 10 milyar dolarlık bir ihracat rakamını yakalayarak dünyanın en büyük 5 ihracatçı ülkesi arasında yer almak.

Yılın ilk 5 ayında ihraç pazarlarında kayıplar yaşayan mobilya sektörü, özellikle ambargo sonrası yeniden açılan Suudi Arabistan pazarında eski günlerini yakalamak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında 3.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörü, Suudi Arabistan’a yaptığı ihracatı geçen yola göre yüzde 6 bin 627 oranında artırarak 51.3 milyon dolara çıkardı. Bu ülkeye yıl sonuna kadar 150-200 milyon dolarlık satış yapılması hedefleniyor.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan la kapatacak!

10’UNCU PAZAR HALİNE GELDİ

Suudi Arabistan’a yapılan ihracatta çok ciddi artışlar elde edildiğini belirten MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “İlk 5 ayda Suudi pazarı, en çok ihracat yaptığımız 10’uncu pazar haline geldi. Bu sektör için çok önemli bir gelişme oldu. Çünkü daha önce ihracat pazarlarında önemli kayıplar yaşadık. Nisanda yüzde 26’lık, ilk dört ayda yüzde 10’luk kayıplar bizi ciddi oranda sarstı. Bu nedenle Suudi Arabistan pazarı eskisinden daha da değerli” diye konuştu.

 


Geri Dön