10 / 05 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacminin 2023’ün ilk yarısında 3,4 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bolat, hedeflerinin bu rakamı uzun vadede 30 milyar dolara çıkarmak istediklerini vurguladı.



"İKİ ÜLKE ARASINDA FIRSAT ÇOK"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki ülke arasındaki fırsatlara işaret ederek, "Artık öncelik verdiğimiz konulardan ilki, ticaretimizin kapsamını ve ürün çeşitliliğini yükseltmektir. Stratejik ortak olan Türkiye ile Suudi Arabistan'ın karar alıcıları olarak bize de düşen görev de iki ülke arasında bulunan ve meydana gelebilecek problemleri kaldırmak ve çözüme kavuşturmaktır. Bu hususta iki taraf hükümetleri olarak var gücümüzle çalışmaya sürdüreceğiz" diye konuştu.

 Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki İkili ilişkilere ivme kazandıracak en önemli araçlardan birisi olarak gördükleri serbest ticaret anlaşmasının tesisinin ön plana çıktığının altını çizen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı: "Suudi Arabistan'ın da üyesi olduğu Körfez İşbirliği Teşkilatı ile Türkiye arasında bir serbest ticaret anlaşması imzalanması için istikşafi görüşmelere mayıs ayında iki taraf olarak başladık. En kısa zamanda müzakerelere başlamayı, bu süreci başarılı bir şekilde nihayete erdirmeyi ve serbest ticaret anlaşmasını her iki ülkenin iş insanlarının istifadesine sunmayı umuyoruz” dedi.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Az önce açıklandı!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı birçok ilde personel alacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Akbank son kez duyurdu! Akbank müşterileri bunu ihmal etmesin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön