03 / 07 / 2024

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.



BOTAŞ HABERLERİ YALANLAMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) BOTAŞ’a 2022 yılı Temmuz ayından bugüne kadar döviz satmaması, Rusya’ya doğal gaz borcunun ertelendiğinin işareti olarak yorumlanmıştı.

Önceki günlerde BOTAŞ’tan yapılan açıklamada Rusya’ya olan yükümlülüklerin zamanında yerine getirildiği paylaşılmıştı.

Yapılan açıklamada, “Gaz tedarikçilerimizden biri olan Rusya’ya, alınan doğal gaz karşılığı ödeme gerçekleştirildiği malumlarınızdır. İlgili haberlerde öne sürüldüğü gibi 20 milyar dolarlık ödenmemiş bir doğal gaz borcumuzun bulunduğu haberleri gerçekdışıdır. Rusya’ya karşı doğal gaz yükümlülüklerimiz yapılan anlaşmalar kapsamında zamanında yerine getirilmektedir” denilmişti.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

ENERJİ FATURASI KABARDI

Doğal gaz başta olmak üzere petrol ve kömür fiyatlarının keskin bir biçimde artması yüzünden Türkiye’nin enerji ithalatı 2022’de, uzun yıllar ortalamasının neredeyse iki katına çıkarak 97 milyar dolara çıktı.

Enerji ithalat faturası ocak ayından itibaren ise azalarak, Ocak-Nisan döneminde yüzde 19 düştü. Aynı dönemde uluslararası fiyatlarda da azalma meydana geldi. 

BİM’de iğneden ipliğe indirim var! Bornoz 270 TL’ye, masa örtüsü 110 TL’ye buharlı temizleme makinesi 300 TL’ye düştü!

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

Yıl başından bu yana emeklinin alım gücü ne kadar düştü? Kulaklarınıza inanamayacaksınız! 


Geri Dön