06 / 05 / 2024

Enerji Bakanı'ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023'te...

Enerji Bakanı'ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023'te...

Türkiye genelinde enerji kullanımına yönelik adılar hız kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.



Türkiye genelinde enerji kullanımına yönelik adılar hız kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaşanan gelişmeler hakkında konuştu. Bakan Dönmez, “İnşaatı devam eden Saros Terminali’nde de sona yaklaşmak üzereyiz. Bu yıl içerisinde devreye alacağız" dedi. 

Enerji Bakanı ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023 te...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Silivri ve Tuz Gölü yer altı doğalgaz depolama tesislerinin kapasite artırma çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Dönmez, "2,8 milyar metreküplük depolama kapasitesini bu çalışmalarla 4,6 milyar metreküpe çıkaracağız. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde de devam eden bir çalışmamız var. Orada şu anda 1,2 milyar metreküplük depolama kapasitemiz var. Orası da 2023 yılında 5,4 milyar metreküpe çıkmış olacak. Toplamda iki depolama tesisinin kapasitesi 10 milyar metreküpe ulaşacak ve ülkede tükettiğimiz gazın yaklaşık yüzde 20’sini bu tesislerde depolayacağız" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön