19 / 05 / 2024

Enerji Bakanı'ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023'te...

Enerji Bakanı'ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023'te...

Türkiye genelinde enerji kullanımına yönelik adılar hız kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.



Yerin 2 bin metre kadar altında

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi dahilinde yüksek teknolojili bir çalışmanın sürdürüldüğüne vurgu yapan Dönmez, şunları kaydetti:

"Sadece bu platformda 115 çalışanımız var. Diğer platformda da 115 çalışanımız var. Burada kullanılan sondaj teknikleri son teknolojiye göre yapılıyor. Yerin yaklaşık 2 bin metre altına inerek rezervuar alanını, depo alanını geliştiriyoruz. Çalışan arkadaşlarımızın büyük kısmı da yerli insanımız. Bu projede emeği geçen hem yüklenici firmada çalışan işçilerimize, mühendislerimize ve yöneticilerimize hem de projenin sahibi BOTAŞ çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Genişleme Projesini tamamlayacağız."

Enerji Bakanı ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023 te...

Bakan Dönmez, kapasitesinin de artacağını aktararak, "Mevcut durumda 28 milyon metreküplük bir geri üretim kapasitesi var. Biz bunu 75 milyon metreküpe çıkartacağız. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde devam eden çalışmayla da 40 milyon metreküplük geri üretim kapasitesini 80 milyon metreküpe çıkartacağız" diye kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön