01 / 05 / 2024

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun konuyla ilgili kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 35'inci maddesi gereğince önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edildi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Bu çerçevede, 6 Şubat tarihi itibarıyla olağanüstü hal (OHAL) süresince ülke genelinde uygulanmak üzere, önlisans süreleri ve üretim lisansı çerçevesinde inşaat öncesi dönem ile inşaat dönemi ya da Yönetmeliğin geçici 15'inci maddesi çerçevesindeki yükümlülük erteleme süreleri, depolamalı elektrik üretim tesisi başvuruları hariç, önlisans ya da lisans başvuruları ile tadil başvuruları çerçevesinde gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanması amacıyla verilen süreleri, önlisans veya üretim lisansı tadil işlemleri çerçevesinde belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreleri, birleşme veya bölünme işlemleri çerçevesinde belirlenen yükümlülüklerle ilgili süreleri, eskisinin devamı mahiyetinde üretim lisansı verilmesi kapsamında belirlenen yükümlülüklerle ilgili süreleri, sona eren veya sona erecek tüzel kişilere, sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ilgili süreleri herhangi bir işleme gerek kalmadan OHAL süresince uzamış olarak değerlendirilecek ve bu konuda söz konusu ana hizmet dairesi yetkilendirilecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön