22 / 05 / 2024

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.



Aynı zamanda, OHAL kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen kentlerde kurulması planlanan veya kısmen işletmede olan elektrik üretim tesislerine konu üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile şirket merkezi bu kentlerde olan üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, Yönetmeliğin 52'inci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesindeki ilerleme raporu sunma yükümlülüğünden OHAL süresince muaf tutulacak.

Diğer taraftan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 46'ıncı maddesi ile Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği 24/B maddesi gereğince lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin süreli yükümlülükleri açısından da "mücbir sebep" olarak kabul edildi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Bu çerçevede, 6 Şubat tarihi itibarıyla OHAL süresince ülke genelinde uygulanmak üzere, lisans ve sertifika alma, tadil, vize ve yenileme başvuruları çerçevesinde gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanması için verilen süreleri 6 Şubat tarihinden sonra sona eren veya sona erecek gerçek ve tüzel kişilerin, sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ilgili süreleri herhangi bir işleme gerek kalmadan OHAL süresince uzamış olarak değerlendirilecek.

Doğalgaz dağıtım şirketlerince iç tesisat ve servis hatları sertifikası verilmiş olan gerçek ve tüzel kişilerin, OHAL kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen illerde faaliyet gösteren dağıtım şirketleri, sahip oldukları sertifika tarih ve numarasıyla personel bilgilerini bildirmek kaydı ile bildirimde bulundukları dağıtım yerlerinde faaliyet gösterebilecek.

İç tesisat ve Servis Hatları Sertifikası sahiplerinin sertifika ve vize süresi 6 Şubat tarihinde sonra sona eren veya sona erecek olanların, söz konusu mevzuatta yer alan gerekliliklerini yerine getirmeye devam etmeleri kaydıyla sertifikaları herhangi bir işleme gerek kalmaksızın OHAL süresince geçerli kabul edilecek.

Yapım ve Hizmet Sertifikası sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, mekanik kategorisinde faaliyet göstermeleri şartıyla OHAL kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen kentlerde faaliyet gösteren dağıtım şirketleri, sahip oldukları sertifika tarih ve numarası ile personel bilgilerini bildirmek şartıyla bildirimde bulundukları dağıtım yerlerinde iç tesisat ile ilgili faaliyette bulunabilecek.

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

Dünyaca ünlü bankadan gündem sarsacak dolar/TL yorumu! O bankaya göre Türkiye’yi kara günler bekliyor!

Vakıfbank’tan kredi notu düşük olanlara kritik duyuru! Acilen göz atmak gerekiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön