28 / 04 / 2024

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi Avrupa’da kendini hissettirmeye devam ediyor. Belçika yeni tedbirler aldı…



Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle Belçika’da gerçekleştirilen istişare komitesi toplantısı sonrası, Belçika Başbakanı Alexander De Croo açıklamalarda bulundu. Belçika, yükselen enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğalgazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya karar verdi. Kamu binalarında ise enerji tasarrufuna gidilecek ve enerji firmalarını vergilendirilecek.

Belçika’dan enerji krizine yeni tedbirler

Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan Avrupa'daki enerji krizi kış aylarının gelmesi ile kendini iyiden iyiye hissetirmeye başladı. Avrupa ülkelerinden neredeyse her gün yeni tedbir kararları geliyor.  Tedbir kararları son olarak Belçika’dan geldi..

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ülkede yaşanan enerji krizi nedeniyle gerçekleştirilen istişare komitesi toplantısı bitiminde açıklamalarda bulundu ve krize karşı mucizevi bir çözüm olmadığını ancak hükümet olarak bütün imkanları zorlayacaklarını ifade etti.

İşte Belçika’nın uygulayacağı tedbirler…

Kamu ışık kapatacak, ısıtma azalacak

De Croo, kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağını, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağını kaydetti.

Enerji firmalarına ek vergi gelecek

Enerji krizinde aşırı kazanç elde eden şirketlere ek vergi uygulanacağına işaret eden De Croo, bu kaynağın bir dayanışma fonu ile halka yardım için kullanılacağını anlattı.

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön