29 / 04 / 2024

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.



Yatırımcılar, fiyatları ve işlem adedi artan hisseleri yakından takip etmekte.

En yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı!

BIST 100 Endeksi’nde fiyat ve işlem adedi en fazla artan 10 hisse aşağıda yer almaktadır..

  • GALATA WİND ENERJİ (#GWIND) Günlük fiyat artışı % 10 olan Galata Wind Enerji, işlem adedinde % 17,44’lük bir artış yaşadı.
  • BORUSAN YAT. PAZ. (#BRYAT) Borusan Yatırım Paz. Hissesi % 10’luk bir günlük fiyat artışı kaydetti ve işlem adedi % 67,51 arttı.
  • ALFA SOLAR ENERJİ (#ALFAS) Alfa Solar Enerji hissesi0% 9,97 oranında fiyat artışı gösterdi ve işlem adedi % 435,35 arttı.
  • ÜLKER BİSKÜVİ (#ULKER) Ülker Bisküvi hissesi % 9,51’lik bir günlük fiyat artışı yaşadı ve işlem adedi % 19,44 arttı.
  • ÇEMTAŞ (#CEMTS) Çemtaş hissesi % 8,75’lik bir günlük fiyat artışı gösterdi ve işlem adedi % 13,5 arttı.
  • KARSAN OTOMOTİV (#KARSN) Karsan Otomotiv hissesi % 7,69’luk bir günlük fiyat artışı kaydetti ve işlem adedi % 193,09 arttı.

BIST 100 Endeksi’ndeki bu hisseler günlük bazda önemli fiyat ve işlem adedi artışları göstermiştir.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Hacmi birlikte yükseliyor. Yatırımcılar dikkatini çekiyor

Son dönemde borsada gözlemlenen hareketlilik, yatırımcıların ilgisini çeken önemli bir gelişmeyi beraberinde getiriyor. Hisselerin fiyatı artarken aynı zamanda işlem hacmi de yükseliyor. Bu durum, yatırımcıların dikkatini çeken ve yakından takip etmeye değer bir trend olarak değerlendiriliyor.

Artan fiyatlar, bir hissenin değer kazandığına işaret ettiği gibi, yatırımcıların ilgisinin arttığına da işaret eder. Yüksek işlem hacmi ise, hisse senedinin alım-satım işlemlerindeki aktifliği temsil eder. Dolayısıyla, hem fiyatının yükselmesi hem de işlem adedinin artması, yatırımcılar için olumlu bir sinyal olarak algılanıyor.

Milyonları merak ettiği sorunun net yanıtı! Altın ve borsa yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? 

İslam Memiş borsada kazanacak ve kaybedecekleri tek tek açıkladı! Cebe koyulmayan kar, kazanç değildir!

Bu hafta en çok hangi yatırım araçları kazandırdı? Öğrenince şoke olacaksınız!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön