28 / 04 / 2024

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.




Türkiye depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrallerinde önemli bir adım attı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, santral kurmak için rekor düzeyde başvurular olduğunu belirterek, "Verdiğimiz ön lisanslar ile 12 adet santral kurulacak. Toplamda 744 megavat kurulu gücü olacak. Bu yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir yatırımın sahaya yansıması demek" diye konuştu.

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Verilen lisanslarla kurulacak olan depolama tesisleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından en iyi şekilde yararlanacağımızı ve Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azalacağını belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Henüz işin başlarındayız. 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. İlerleyen haftalarda da bu rakam katlanarak artacak. 45 mişlyar dolarları görmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımlarla birlikte batarya teknolojilerinin geliştirilmesinde de önemli bir ivme kazanmış olacağız. Sektörün 270 milyar doları aşan talebi var. Bu da yaptığıız öngörüleri doğruluyor.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön