27 / 04 / 2024

Ege Plast, 5 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Ege Plast, 5 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Kapasite artışından ziyade yeni ürün yatırımlarına ağırlık veren Ege Plast, bu kapsamda 2015'in ilk altı ayında 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Firma geçen yıla oranla yüzde 40 artış bekliyor.



Firmanın müşteri talepleri doğrultusunda geliştirdiği ürünler sayesinde ihracatta da geçen yıla oranla yüzde 40 artış hedeflediğini aktaran Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu "Bu yıl portföyümüze özellikle yurtdışı müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yeni ürün grupları ekleyeceğiz. 5 milyon dolar olarak planladığımız yatınmı yılın ilk altı ayında tamamlamayı hedefliyoruz. 

Ürün gruplarını yurtdışı taleplerle şekillendirdiğimizden ihracatımızda ciddi bir artış olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu. 



Çevre duyarlılığının kendileri için önemini vurgulayan Kemal Zorlu, "Son dönemde yanmaya dayanıklı polipropilen borunun yanı sıra, Türkiye'nin ilk ve tek kurşunsuz, çevreci PVC basınçlı borularının ve Koruge boru üretimine de başladık. Özellikle 2013 yılında üretimine ve satışına başladığımız kurşunsuz PVC basınçlı temiz su boruları, belediyelerin öncelikli tercihleri arasına girdi. Kurşunsuz borular, içeriğindeki kalsiyum -çinko bileşenleri sayesinde çevreye duyarlı bir ürün. Aynı zamanda yüksek dayanım gücüne sahip ve uzun ömürlü" dedi. Yeni ürünleriyle pek çok ödül de kazandıklarını vurgulayan Zorlu, "Son olarak geçen yıl Anadolu Markaları Yarışması'ndan ödül aldık. Marka kimliğinin devamı ve gelişimi konusundaki duyarlılıklarımız önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edecek" diye konuştu. Öte yandan üretim tesislerinin Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 85 bin metrekarelik bir alanda bulunduğunu ifade eden Zorlu, ürünlerinin uygulama alanlarının ise altyapı, bina, ziraat ve plastik bahçe mobilyaları olduğunu dile getirdi. 



Kaliteyi bütün olarak geliştiriyoruz Kaliteyi hizmet, ürün ve sistem olmak üzere bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Zorlu, "Kaliteyi bir bütün olarak geliştiriyoruz. Yani tüm süreçlerimizde yer alan müşteri memnuniyetini ve beklentilerini ön plana alan, süreklilik arzeden bir kalite anlayışımız var. Ürün kalitesini hem girdi, hem proses hem de son ürün kontrollerindeki titizliğimiz ve sistematiğimiz ile sağlıyoruz" dedi. Bunu da ulusal ve uluslararası belgeler ile onaylattıklarını aktaran Zorlu, "1996'da sektörde ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi'ni ilk alan firma olduk. Müşteri memnuniyetinin önemine inanan bir kuruluş olarak değişen beklentileri sürekli değerlendiriyoruz, yenilikleri takip ediyoruz, ürün çeşitliliğini artırıyoruz. Bu çabalarımızın sonuçlarını aldığımızı da müşteri sayımızın artması, şikayetlerin azalması gibi kriterlerden tespit ediyoruz" diye konuştu. 



Kalite konusundaki iniş çıkışların sektörün en önemli sorunlarının başmda geldiğini belirten Kemal Zorlu, "Ekonomik koşulların zorlanmasıyla piyasada ürün kalitesinde zaman zaman ciddi düşüşler görülüyor. Bu durumun önümüzdeki yıllarda ikame mallar ile aramızda müşteri tercihleri bakımından sorunlar yaşatacağım düşünüyoruz. Bunun yanında enerji maliyetlerinin yüksekliği, hammadde temini, sürekli değişen fiyat listeleri, yurtdışı pazarlarda hak edilen imajın henüz oluşmaması gibi sıkıntılarımız da var. Taşıma maliyetleri yüksek. Kalifiye ara eleman bulmakta zorlanıyoruz" dedi. Haksız rekabet, kayıt dışı gelirler ve vergi adaletsizliğinin ise diğer sorunların arasında bulunduğunu söyleyen Zorlu, "inşaat sektörünün büyüme ve küçülmesine direkt bağımlılık, modern sulama yöntemlerinin yeterince yaygmlaşmaması, yabancı yatırımcılara cazip yatırım ortamının hazırlanmaması da sektörün sıkıntıları arasında" diye konuştu. Sıkıntıların çözülmesi için yapılması gerekenler hakkında da bilgiler veren Zorlu, şunları kaydetti: "Yeni petrokimya tesislerinin kurulması gerekiyor. İthalatla karşılanan ve dış ticaret açığı verilen plastik mamullerinin üretiminin yapılması gerekiyor. Plastik geri dönüşüm altyapı yatırımları yapılmalı. Büyüme hızı gerileyen AB ülkelerindeki plastik mamul üretim tesislerinin Türkiye'ye kaydırılması ve bu şekilde AB talebinin Türkiye'de üretilip AB'ye ihraç edilmesi sağlanmalı."


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön