28 / 04 / 2024

Enez Sahil Düzenleme Projesi fiyaskoyla sonuçlandı!

Enez Sahil Düzenleme Projesi fiyaskoyla sonuçlandı!

Saros Körfezi Gülçavuş Köyü sahiline Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle özel mülkiyete ait alanda izinsiz olarak uygulanan Enez Sahil Düzenleme Projesi arsa sahibinin şikayeti üzerine kabinler sökülüp fiyaskoyla sonuçlanınca geriye 'hatanın göstergesi' olarak 'klozet' kaldı…



Saros Körfezi'ndeki Gtiiçavuş Köyü sahiline Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle özel mülkiyete ait alanda izinsiz olarak uygulanan Enez Sahil Düzenleme Projesi arsa sahibinin isyanı üzerine fiyaskoyla sonuçlanınca klozet, 'hata abidesi' olarak ortada kaldı. 


Saros Körfezi'ndeki Gülçavuş Köyü sahiline Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle özel mülkiyete ait alanda izinsiz olarak uygulanan Enez Sahil Düzenleme Projesi arsa sahibinin isyanı üzerine fiyaskoyla sonuçlanınca klozet, 'hata abidesi' olarak ortada kaldı.


Enez Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Gülçavuş Köyü sahiline Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 2014 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında soyunma kabini, WC, duş ve çeşme yapıldı. Gülçavuş sahillerinde yıllardır süregelen tuvalet ve duş sorunu geçtiğimiz yaz böylelikle çözüme kavuşturuldu. 


Ancak, duş, tuvalet ve kabinler daha hizmete girmeden ıskartaya ayrıldı. Duşların suları bir yıldır bir türlü akmadı, yepyeni kabinlerin kapıları daha kullanılmadan söküldü. Bunun üzerine sevinçleri kursaklarında kalan yazlıkçılar ne olduğunu bir türlü anlayamadı.


Sonunda,  projenin özel mülkiyete ait alanda yapıldığı ortaya çıktı. Kendisine sahilde imar izni verilmeyen Keşanlı arsa sahibinin itirazı üzerine Gülçavuş muhtarlığı hepsini yerinden kaldırarak yakınındaki Orman İdaresi'ne ait alana taşırken geriye ise sadece klozet ve çeşme kaldı. Hata abidesi' olarak ortada kalan klozet nedeniyle sahilde oldukça ilginç görüntü ortaya çıktı. Klozetin ne zaman kaldırılacağı merakla bekleniyor.

Gülçavuşlu yazlıkçılar, böyle bir hatanın nasıl yapıldığına anlam veremediklerini belirterek, projenin en kısa zamanda kamuya ait alanda uygulanmasını beklediklerini söyledi. Yazlıkçılar, Gülçavuş sahilinin duştan önce şiddetle tuvalet ihtiyacı bulunduğuna dikkat çekerek, “Onca insan burada denize giriyor. Tuvalet ihtiyaçlarını nerede giderdiklerini sanıyorsunuz ki?” diye soruyor.



Hudut Gazetesi


Geri Dön