21 / 05 / 2024

Enflasyon neden düşmüyor?

Enflasyon neden düşmüyor?

TCMB, 2024'ün 2. enflasyon raporunda 2024 enflasyon tahminini, tahmin aralığının üst bandını değiştirmeden yükseltti. Peki enflasyon neden düşmüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın konu ile ilgili paylaşımı...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024'ün 2. enflasyon raporunda 2024 enflasyon tahminini, tahmin aralığının üst bandını değiştirmeden yükseltti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından bankanın başkent Ankara'daki idare merkezinde yapılan enflasyon raporu sunumuna göre 2024 enflasyon tahmini yüzde 38'e yükseltildi. Bir önceki raporda 2024 yılı enflasyon tahmini yüzde 36 şeklinde belirlenmişti.


Peki enflasyon neden düşmüyor?

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, resmi X hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden  yaptığı paylaşımda enflasyonun neden düşmediğini açıkladı. 

Prof. Dr. Ali Hakan Kara paylaşımında "Enflasyon neden düşmüyor diye sorunca “çünkü üretim artmıyor” diyen çok olmuş. Bence üretim değil “verimli üretim”." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımı şu şekilde:


Enflasyon neden düşmüyor diye sorunca “çünkü üretim artmıyor” diyen çok olmuş. 

Bence üretim değil “verimli üretim”.


Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Lüks ofislerin lüks konuta dönüştürülmesine yargıdan 2'nci durdurma kararı! 

Şaşkına dönen İslam Memiş ben böyle yapardım diyerek açıkladı! Gram altın biriktirenler hemen bakın!

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön