28 / 04 / 2024

Enflasyon oranları 3 Şubat'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları 3 Şubat'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracıya yapılacak zam, enflasyon oranları doğrultusunda hesaplanıyor. Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Enflasyon oranları 3 Şubat'ta saat 10:00'da açıklanacak...



Enflasyon oranları 3 Şubat'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracıya yapılacak zam, enflasyon oranları doğrultusunda hesaplanıyor. Enflasyon oranları ise her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


Kanunen, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Aralık 2014 dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi oranları, 5 Ocak 2015 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,76 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,36 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,36 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %10,25 artış gösterdi.


Ocak ayında uygulanan kira enflasyon oranlarına göre mesken kiracılarına fazla %6,36 oranında zam yapıldı. 


Ocak ayına ait enflasyon oranları 3 Şubat'ta saat 10:00'da açıklanacak.


Enflasyon oranları Aralık 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön