08 / 05 / 2024

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?



 Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM ler iptal edilecek

Uygulanan ekonomik politikaların seçime kadar sürdürülmesinin planlandığı ve sonrası için herhangi bir bilimsel ekonomik öngörüde bulunulmadığını kaydeden Akman, "Seçim mayıs ayında olacak deniyor. Mayısa kadar bir şekilde döviz baskılanıyor ancak enflasyon baz etkisi ile düşüş gösterse bile yıl başında sonrasında çok daha fazla yükselecek ve döviz kuru da aynı şekilde fırlayacak. Bu bilimsel bir gerçek. Aksi olması mümkün değil" dedi.

KKM'ler bile iptal edilebilir

Akman sözlerini şöyle sürdürdü: "Enflasyonla döviz kuru daima paralel seyrediyor, arada döviz kuru ani sıçramalar ve inişler yapabiliyor ama kısa sürüyor. Döviz kuru bazı zamanlarda baskılanabiliyor. Kimi zaman 1-1,5 sene de sürüyor. Hükümetler bunu yapabiliyor. Yasaları kullanarak da yapılabilir ama bunun sonuçları olur. Faizler fırlar, döviz kuru fırlar hatta 2023 yılı sonuna kadar devam edecek denilen KKM'ler bile iptal edilebilir,"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön