30 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

 Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

Merkez Bankası'nın bankalardan yurtdışına yapılacak döviz gönderimlerinde ayrıntılı bilgi istemesi "sermaye kontrolü geliyor" iddialarını yeniden alevlendirdi. Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili soru işaretleri arttı.



Garanti BBVA’daki bir iç yazışmanın sosyal medyada dolaşıma girmesiyle bankaların müşterilerinin yurtdışına gönderecekleri belli miktarın üzerinde ayrıntılı bilgi istenmesi yönündeki düzenleme tartışma yarattı. Merkez Bankası’nın (MB) para transferi işlemleri hakkında veri toplamak için tüm bankalardan bilgi ve rapor istediği, bankaların da döviz transferiyle ilgili müşterilerden, ‘işlemin mahiyetini ve niteliğini’ belirten belgeyi zorunlu kıldığının ortaya çıkması ekonomistler tarafından sermaye kontrolü olarak nitelendirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön