27 / 04 / 2024

Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin geçen hafta 3,5 milyar daha azalarak 101.5 milyar dolara gerilediği düşünülüyor. Ayrıca, rezervlerin 2022 yılından bugüne kadar ilk defa negatife döndüğü tahmin ediliyor.



Seçimden önceki son hafta 9 milyar dolar düşerek keskin iniş yaşayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervlerinin geçen hafta 3.5 milyar dolar daha inerek 101.5 milyar dolara düştüğü hesaplanıyor.

Toplam beş bankacının Merkez Bankası’nın analitik bilanço ve diğer öncü verilerinden elde ederek yaptıkları hesaplamalara göre, net rezervler geçen hafta itibarıyla yüksek ihtimalle veri kaydının başladığı 2002’den bugüne ilk defa negatife döndü.

101.5 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

Bankacılar tarafından yapılan hesaplamalara göre, altın ve brüt döviz rezervinden meydana gelen toplam rezervler geçen hafta yaklaşık 3.5 milyar dolar düşüşle birlikte 101.5 milyar dolara indi. Bankacıların hesaplamaları 3.3 ila 3.7 milyar dolar seviyesinde düşüşe işaret etti.

 Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Yapılan hesaplamaların yanılma payının daha yüksek olduğu net uluslararası rezervlerde önceki hafta yaklaşık 2.5 milyar dolar azalış öngörülüyor. Beş bankacının hesaplamaları net rezervlerde 2.1 ila 2.7 milyar dolar azalış yaşandığını gösterdi.

Net rezervler seçim öncesi haftada 4.45 milyar dolar azalmıştı.

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön