28 / 04 / 2024

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

Yurtiçi piyasalar bu hafta içi paylaşılacak Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanmış durumda. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde stabil tutmuştu. Peki, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak? İşte anket sonuçları...



AA Finans'ın anketine katılım sağlayan ekonomistlerin çoğu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günkü toplantısında politika faizini sabit bırakacağını beklediğini paylaştı.

AA Finans'ın, 27 Nisan Perşembe günü yapacağı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ile ilgili beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımı ile belli oldu.

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin büyük çoğunluğu, politika faizinin yüzde 8,50 seviyesinde sabit bırakılacağını öngörüyor.

Ekonomistlerden 4'ü hali hazırda yüzde 8,50 seviyesinde bulunan politika faizinin 50 baz puan düşürüleceği ile ilgili görüş bildirirken, 19'u politika faizinin sabit tutulacağını tahmin ediyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön