28 / 04 / 2024

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?



Türkiye, 31 Mart 2024 günü sandığa gidecek. Ülke genelinde yapılacak olan yerel seçimlerde adaylar çalışmalarına hız kesmeden devam ettiriyorlar. Sonuçların en çok merak edildiği illerden biri olan İstanbul’da 4 aday oy pusulasında yer alacak. Son olarak Metropoll Araştırma tarafından yapılan yeni bir anket sonucu daha kamuoyu ile paylaşıldı. Anketten çıkan sonuç duyanları şaşırtmış oldu.

4 ADAYLI YENİ ANKET GELDİ

karar.com'dan Zeynep Orhan'ın haberine göre;  Metropol Araştırma, yaptığı anket çalışmasına ilişkin olarak katılımcılara "Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" diye sordu. Ankette yer alan adaylar içinde Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı yer aldı. Katılımcıların bu seçenekler arasında kimlere oy vermeyi düşündüklerini seçti.

KURUM VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK ŞAŞIRTICI

Söz konusu ankete katılan katılımcıların yüzde 41.6'sı Ekrem İmamoğlu'nu tercih ederken, yüzde 38'i Murat Kurum'u tercih etti. Diğer partilerden DEM parti adayına oy vereceklerin oranı ise yüzde 5,6 olurken İYİ parti adayına oy vereceklerin oranı ise yüzde 2,9 olarak kaydedildi. Öte yandan katılımcıların yüzde 11.9’u “fikrim yok” yanıtını verdi.

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı!  TOKİ  Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!


Geri Dön