27 / 04 / 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının yapımına Mayıs 2017’de başladığını belirtti. Ekim 2019’da yapılan anlaşma ile Deutsche Bank’tan kredi sağlayarak, hattın yeniden imalatına başlandı. Hattın, Sancaktepe-Çekmeköy arasındaki ilk etabında sona yaklaşıldı. 

İmamoğlu, test sürüşü öncesinde, Samandıra Merkez İstasyonu peron katında, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve İBB Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar’dan, hattın yapılış süreci ve sonrasıyla ilgili detaylı bilgiler aldı. 

İmamoğlu, Avşar’ın, “Biz, sadece raylı sistem projeleri oluşturmuyoruz; raylı sistem projeleriyle birlikte, buradaki yolcu akışına uygun sosyal fonksiyonları da hattımıza tanımlamayı hedefliyoruz.'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

ATAKÖY İKİTELLİ METRO HATTI DA MART AYINDA VATANDAŞLARLA BULULUYOR

İmamoğlu Ataköy İkitelli Metro hattı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak ''Aynı şekilde Ataköy-İkitelli hattımız da Mart ayı içerisinde vatandaşlarımızla buluşuyor olacak. Biz, eskisi gibi, sadece metroları açıp, metro yolculuğu için tanzim etmiyoruz; aynı zamanda her istasyonumuzu bir fırsat alanına dönüştürüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

YÜRÜYEN İSTANBUL'A İHTİYACIMIZ VAR!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “ Metronun kilometre maliyetinin neredeyse 55 milyon Euro’nun üzerine çıktığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu da bir kilometre metronun, 2 milyar TL olduğu anlamına geliyor. Büyüklüğünü anlamak adına söylüyorum. Bu yatırımların daha verimli kullanılabilmesi için, ‘yürüyen İstanbul'a ihtiyacımız var.'' dedi.

METRO İŞİ, CİDDİ BİR İŞ!

“Bunlar hep hesap, kitap ve planlamayla, aksaklık olmadan bitirilebilir işler” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bu işi hafife alanlar var. Hafife alan insanlar, bu işi ne yazık ki durmuş 10 metro hattına dönüştürdüler. Biz, bu işi ciddiye alıyoruz. Bu şehrin ihtiyaçlarını, ciddiye alıyoruz. Metro işi de öyle bir iş. Çok ciddi bir iş. Ciddi işi, ciddiyeti yüksek insanlar yapabilir. 

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek
Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

Geri Dön