28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin beklediği faiz kararı

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin beklediği faiz kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz için ne karar vereceği merak konusu oldu.



 Tüm dikkatler TCMB'nin yarın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın karar öncesi gerçekleştirdiği anket ekonomistlerin bu konudaki görüşlerini de ortaya koydu. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre; Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 14.00’te kamuoyuna duyurulacak. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Anadolu Ajansı Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki toplantısında politika faizini sabit tutacağı yönünde görüş bildirdi. 

Anadolu Ajansı Finans'ın, 23 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 22 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti.

Faiz beklentisi ne yönde?

Anket sonuçlarına göre; ekonomistlerin çoğu politika faizinin yüzde 8,50'de sabit kalacağı görüşünü savundu. Ankete katılan ekonomistlerden sekizi mevcutta yüzde 8,50 düzeyinde bulunan politika faizinin 50 baz puan düşürüleceği yönünde görüş belirtti. 14 ekonomist ise politika faizinin sabit tutulacağını öngördüklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön