14 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin beklediği faiz kararı

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin beklediği faiz kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz için ne karar vereceği merak konusu oldu.



Reuters anketinden de benzer sonuçlar çıkmıştı!

Daha önce yapılan Reuters anketine katılan 18 ekonomistin tahminlerinin medyanı da TCMB'nin bu ay politika faizini yüzde 8.50 seviyesinde sabit bırakacağını göstermişti. Ankete katılan altı kurum ise politika faizinin 50 baz puan daha indirileceği yönünde tahmin belirtmişti.


Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 50 baz puan düşürülerek yüzde 9'dan yüzde 8,50'ye indirilmişti. Bakalım ekonomistlerin tahminleri tutacak mı? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararı ne olacak?

TCMB faiz kararları öncesi İslam Memiş iki tahminini açıkladı!

İslam Memiş, 23 Mart Perşembe günğ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından piyasaların nasıl şekilleneceğine ilişkin tahminlerini açıkladı. İslam Memiş, TCMB faiz kararı öncesi tahminlerini açıklarken; ''Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yarın saat 14.00’de faiz kararını duyuracak. Ya 50 baz puan faiz indirimine gidecek ya da pas geçecek.

50 baz puan faiz indirimi tercih edilirse dolar yukarı yönlü hareketlerine devam edebilir. Euro, altın ve gümüşün gram fiyatlarında yükselişler olabilr. Borsada ise satışlar. Pas geçerse ne olur? Piyasa Fed’in etkisinde kalmayı sürdürür, TCMB’nin etkisi azalır. Özellikle dışarı odaklı etkileşim olabilir. FED'i görmeden pozisyon almamak gerekir.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız

Ramazan ayına sayılı günler kaldı! Hurma fiyatları açıklandı! 19 Mart 2023 fiyat listesi

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön