11 / 05 / 2024

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Ekim 2022’de yüzde 85,51’e çıktıktan sonra baz etkisiyle düşüşe geçen yıllık enflasyonda gerileme süreci 8 aya ulaştı. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE bazında enflasyon ise mayıs sonundaki yüzde 63,72 düzeyinden, haziranda yüzde 59,95’e geriledi.



 Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

ÜFE’DE AYLIK ARTIŞ YÜZDE 6,5

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise haziran ayında önceki aya göre yüzde 6,5, aralık ayına göre 14,82, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40,42 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 86,59 artış yaşadı. Madencilik ve taş ocakçılığında aylık yüzde 4,77, imalatta yüzde 6,15, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 12,54 ve su temininde yüzde 2,71 yükseliş oldu. Aylık yüzde 30’a yakın kur artışının olduğu haziran ayına ilişkin TÜFE artışı, düşük kaldı ve baz etkisiyle yıllık enflasyon gerileme sürecine devam etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön