28 / 04 / 2024

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.



Galerilerin sıfır araçta aksesuar ücreti ve araç sırası için elden ücret istemesinin yanı sıra engelli araç satışı için başvurduğu yöntem ‘pes’ dedirtti. 1 milyon 4 bin 200 TL'ye kadar olan otomobillerde Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muafiyeti bulunan engelli bireyler sıfır araca 550 bin TL'ye kadar sahip olabiliyor. Fakat bazı bayiler, bu araçlardan da artık el altından 100 bin TL ila 200 bin TL bandında rüşvet istiyor. Aksi halde 'araç yok' bahanesiyle engelli bireylere sıfır araba satmıyor.

 Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

“ALENEN RÜŞVET İSTEDİLER”

Konu ile ilgili olarak mağduriyet yaşayan engelli yakını bir yurttaş sabah gazetesine şunları anlattı:
"6 yaşında oğlumun hem bedensel hem de zihinsel yüzde 90 oranında engeli var ve buna ilişkin elimizde raporları bulunuyor. Onun tedavisi için devamlı hastaneye gidiyoruz. Bu yüzden otomobile çok ihtiyacımız var. Ben de devletin tanıdığı bu haktan faydalanmak amacıyla bayiye başvuru yaptım. Fakat bayinin bana söyledikleri karşısında şoke oldum. Sıfır araç krizi yaşandığını fakat elden 200 bin TL verirsem bu otomobili bana satacaklarını söylediler. Kabul etmedim. Başka bir bayiye gittim. O da 100 bin TL talep etti. Yani bayiler resmen rüşvet istedi. Kimseye bu parayı vermem. Hasta oğlumun hakkını kimseye yedirmem."

İşte detaylar..


Geri Dön