12 / 05 / 2024

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.



“PROSEDÜRLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORLAR”

Konunun ayrıntılarını sormak için görüşülen bir sektör temsilcisi de, "Ne yazık ki işi bu kadar vicdansızca bir noktaya taşıdılar. Biz de duyduklarımız karşısında çok büyük şaşkınlık içindeyiz. Bayiler artık olaya, '1 milyonluk arabayı 550 bin liraya alıyor. Versin 100-200 bin lira' pişkinliği ile yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

Bayilerin diğer otomobillerden daha yüksek kârlar elde ettiklerini belirten sektör temsilcisi, "Engelli otomobillerinde kâr oranları yüzde 4'le sınırlı. Bu yüzden bunun prosedürleriyle de uğraşmak istemiyorlar. Devletin çok sıkı denetimler yapması lazım" dedi.

 Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Halen yükselen fiyatlar yüzünden engellilerin alabileceği otomobil sayısının sınırlı olduğunun altını çizen sektör temsilcileri de, "1 milyon 4 bin TL'ye kadar olan araç sayısı çok düştü. Bu yüzden bu limitin de yükseltilmesi gerekiyor. Aksi halde bayiler engelli vatandaşlara bir de bunu bahane olarak öne sürer" şeklinde konuştu.

Milyonlarca emekliye müjde geldi! Emekli maaşında yeni oran belli oldu! Tüm maaşlar sil baştan yenilendi!

Aile Bakanlığı farklı şehirlerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!

ŞOK’ta 2’li tava seti 1.000 TL’ye, çatal/kaşık/bıçak seti 480 TL’ye, termos 370 TL’ye düştü!


Geri Dön