28 / 04 / 2024

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Temmuz ayında memur maaşlarında yapılan değişiklikler sonucunda, engelli bireylerin aylıkları 1874 TL ile 2 bin 811 TL aralığına çıktı. Ancak bu rakamlar, mevcut hayat pahalılığı karşısında oldukça düşük kaldı ve engelli bireyleri kesinti endişesiyle karşı karşıya bıraktı.



Seçim sonrasında yapılan yönetmelik değişikliği, ailelerin engelli yardımlarının kesintiye uğrayacağı endişesini artırdı.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı'ndan Uyarı

Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsaygı, engelli bireylerin sosyal haklarında her yıl daha da kayıplar yaşandığına dikkat çekti. Yeni yönetmelikle birlikte engelli aylığı almanın zorlaştığını ve ailelerin kaygılı olduklarını vurguladı. Özsaygı, ayrıca engelli raporlarının verilmesindeki zorluklara da dikkat çekti ve raporlarda yapılan değişikliklerin engelli bireylerin aleyhine işlediğini ifade etti.

Engelli Aylığı Alabilmek İçin Şartlar

Engelli aylığı alabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisi olması gerekiyor. Yeni yönetmelikte de bu şartın geçerliliğini koruduğu belirtiliyor. Ancak bazı uzmanlar, gelir durumunun tespitinde yapılan değişikliklerle sosyal yardımların da gelire dahil edildiğini ve bu durumun birçok aile için engelli yardımlarında kesintilere neden olabileceğini dile getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön