14 / 05 / 2024

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Temmuz ayında memur maaşlarında yapılan değişiklikler sonucunda, engelli bireylerin aylıkları 1874 TL ile 2 bin 811 TL aralığına çıktı. Ancak bu rakamlar, mevcut hayat pahalılığı karşısında oldukça düşük kaldı ve engelli bireyleri kesinti endişesiyle karşı karşıya bıraktı.



Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Engelli Aylıkları Yetersiz Bulunuyor

Kesinti endişesi bir yana, halihazırda engelli aylığı alan vatandaşlar, mevcut enflasyon nedeniyle aylıklarının yetersiz olduğunu ifade ediyor. Temmuz ayında yapılan düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında artış yapıldı, ancak bu artışların da hayat pahalılığı karşısında yeterli olmadığı düşünülüyor.

Evde Bakım Yardımından Yararlananların Sayısı

Evde Bakım Yardımı kapsamında, tam bağımlı durumdaki engelli bireylere aylık 4 bin 336 TL destek sağlanıyor. Resmi verilere göre, bu destekten yararlanan engelli bireylerin sayısı 569 bin 627 kişi olarak açıklandı.

Yukarıdaki veriler ve yönetmelik değişiklikleri, engelli bireylerin ve ailelerinin sosyal haklarında yaşanan belirsizlik ve endişeyi ortaya koyuyor. Gelecekteki düzenlemelerin, engelli bireylerin yaşam standartlarını olumsuz etkilemeden adil ve destekleyici bir şekilde yapılması önem arz etmektedir. Aksi halde, toplumsal bir sorumluluk olan engelli bireylere verilen bakım yardımının yetersizliği ve kesintileri, toplumun her kesimini etkileyen bir konu haline gelebilir.

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı zamlı rakamlar kaç TL? Kime ne kadar yatacak? Şimdi rakamlara bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? Son dakika rakamları geldi! 

Evde bakım maaşları yattı mı? İşte yanıtı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön