30 / 04 / 2024

Engellilerden Bakan Yıldırım'a Marmaray teşekkürü!

Engellilerden Bakan Yıldırım'a Marmaray teşekkürü!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Baş, Marmaray'ın engelliler düşünülerek yapıldığı için Bakan Yıldırım'a teşekkür etti...




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Baş, Marmaray'ın engelliler düşünülerek yapıldığı için Bakan Yıldırım'a teşekkür etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Yıldırım, bir engellinin annesine yazdığı mektubu okurken zorlandı.


Bakan Yıldırım, Bakırköy'de dernek merkezinde engellilerle bir araya geldi. Dernek Başkanı Ramazan Baş ve omurilik felçlilerinin elini tek tek sıkan Bakan Yıldırım'a, kendisinin kara kalem çalışmasının bulunduğu tablo hediye edildi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Bakan Yıldırım'ın okuduğu bir mektup duygulu anlar yaşattı. Bir engelli çocuğun annesine yazdığı mektubu okuyan Yıldırım, mektubu okurken zorlandı. 


Engellilerin Türkiye'de 2002 yılında aldıkları desteğin 2 milyar TL olduğunu, bu rakamın şu anda bu rakamın 23 milyar TL'ye ulaştığını hatırlattı. Bunun önemli bir gelişme olduğunu belirten Yıldırım, artık engelli engelsiz toplumun bütün fertlerinin bu ülkenin vatandaşı olan herkesin nimetlerden aynı ölçüde yararlanma hakkına sahip olduğunu kaydetti. 


Son iki yıl içinde 14 bin engellinin kamudaki kadrolara yerleştirildiğini de hatırlatan Yıldırım, "Eğitim hizmetlerinden de yararlanmak için üniversiteye giden engelli sayısı neredeyse yok gibiydi. Ücretsiz olarak eğitim imkanını, taşımalı eğitimi engellilerimiz için de sağladık." dedi. 


Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da, hizmete giren Marmaray'ın engelliler düşünülerek tasarlandığını ve engellilerin kullanımı için imkanlar bulunduğunu belirterek Bakan Yıldırım'a teşekkür etti. Baş, engelilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bazı isteklerini de sunum halinde Bakan Yıldırım'a iletti. 


Cihan


Geri Dön