21 / 05 / 2024

marmaray dan engelliler için yol

marmaray dan engelliler için yol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Baş, Marmaray'ın engelliler düşünülerek yapıldığı için Bakan Yıldırım'a teşekkür etti...

Marmaray 5 dakikada bir çalışacak!

Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla sefer sayıları hafta içi 219’dan 333’e yükseltilecek.

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Sivas-Ankara YHT projesinin Akdağmadeni Tüneli açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi, Marmaray’dan daha pahalı bir proje. Yozgat’ın önemini buradan anlayabilirsiniz. 7,5 milyarlık bir projeden söz ediyoruz. " dedi.

2006 yılında Marmaray deprem etkisi yaratmış!

2006 yılında Halkalı'dan Gebze'ye uzanacak olan raylı sistem projesi Marmaray kapsamında, Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Makas Tüneli çalışmaları iki apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirmiş.

Tema Banyo'dan engelliler için özel banyo tasarımları!

Yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo, bedensel engelliler için geliştirdiği özel ürün grubu ile engelleri ortadan kaldırıyor. Ürünlerin satış fiyatları ise 65 ile 198 TL arasında değişiyor.

IHI Corporation Tosyalı Holding ile 400 milyon dolarlık tesis açacak!

Marmaray'dan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne Türkiye'nin en önemli altyapı projelerine imza atan Japon devlerin yöneticileri Boğaz'da buluştu. IHI Corp, Meteoroloji'yle hava tahmin cihazlarında işbirliğine gidecek

Lütfi Elvan'dan Marmaray ile ilgili iddialara yanıt!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından tüplerle bağlayan Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Bakan Elvan'dan Marmaray açıklaması!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından tüplerle bağlayan Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Marmaray 'da engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlatıldı!

Toplu ulaşım araçlarında geçerli olan bedava engelli kartı Marmaray’da geçerli değil. Marmaray’ı yüzde 50 indirimle kullanan engelliler ücretsiz ulaşım istiyor. TCDD yetkilileri ise engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Gebze ve Çayırova’dan Marmaray’a hat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze ve Çayırova’dan Marmaray Gebze İstasyonu’na iki hatla otobüs seferi başlattı. Seferler iki ilçe halkının hastanelere, kamu kurumlarına ve de Marmaray İstasyonuna rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor.

Taurus AVM inşa edilirken engelliler unutulmadı!

İnşaata başlamadan önce alışverişi çile olmaktan kurtaracak projeler üretmeye başlayan Taurus AVM'nin de danışmanlığını yapan Bülent Kelleci'ye göre engelliler eskiden olduğu gibi her yıl 3 Aralık'ta anılan kişiler olmak istemiyor

marmaray dan engelliler için yol Haberi

marmaray dan engelliler için yol


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Baş, Marmaray'ın engelliler düşünülerek yapıldığı için Bakan Yıldırım'a teşekkür etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Yıldırım, bir engellinin annesine yazdığı mektubu okurken zorlandı.


Bakan Yıldırım, Bakırköy'de dernek merkezinde engellilerle bir araya geldi. Dernek Başkanı Ramazan Baş ve omurilik felçlilerinin elini tek tek sıkan Bakan Yıldırım'a, kendisinin kara kalem çalışmasının bulunduğu tablo hediye edildi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Bakan Yıldırım'ın okuduğu bir mektup duygulu anlar yaşattı. Bir engelli çocuğun annesine yazdığı mektubu okuyan Yıldırım, mektubu okurken zorlandı. 


Engellilerin Türkiye'de 2002 yılında aldıkları desteğin 2 milyar TL olduğunu, bu rakamın şu anda bu rakamın 23 milyar TL'ye ulaştığını hatırlattı. Bunun önemli bir gelişme olduğunu belirten Yıldırım, artık engelli...