29 / 04 / 2024

Engelsiz Sosyal Konut projesi İzmir'e kazandırılacak!

Engelsiz Sosyal Konut projesi İzmir'e kazandırılacak!

Endüstri ve İnşaat Mühendisi Gökhan Yavuz, TOKİ ve Milli Emlak işbirliğiyle İzmir 'e kazandırılacak 200 " engelsiz " konut projesinin arkasındaki isim olarak ilerliyor.



Hayatı boyunca engelleri aşmanın mücadelesini verdiğini belirten Yavuz, "Ben farklı değilim, diğer insanlar farklı" dedi. Avrupa Birliği Engelli Delegasyonu ile Cumhurbaşkanı tarafından, gösterdiği üstün başarı nedeniyle takdirname ile ödüllendirilen ilk ve tek engelli Türk mühendis olan Endüstri ve İnşaat Mühendisi Gökhan Yavuz,  TOKİ  ve Milli Emlak işbirliğiyle İzmir'e kazandırılacak 200 "engelsiz" konut projesinin yaratıcısı. 


Diğer ülkeleri reddetti Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde geçtiğimiz gün gerçekleşen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi'nde gerçekleştirdiği "Engelsiz Sosyal Konut Projesi" sunumu ile dikkatleri üzerine çeken Gökhan Yavuz, kendi engelinin değil, insanların oluşturduğu engellerle ömrü boyunca mücadele ettiğini söyledi. Yüksek lisansını Rusya'nın St. Petersbrough Üniversitesi'nde yaptığını ifade eden Gökhan Yavuz, Engelsiz Sosyal Konut Projesi'ni ilk olarak orada çizmeye başladığını belirtti. Dünyada ve Türkiye'de engellilere yönelik konutların sadece engelli rampasından ibaret olduğunu dile getiren Yavuz "Bu nedenle engellilerin sorunlarından en iyi anlayan bir kişi olarak bu projeyi ortaya çıkardım" dedi. 


2 yıl içinde başlayacak projesinin duyulmasının ardından Hollanda, Rusya ve İsrail'in devlet olarak talip olduğunu söyleyen Yavuz "Bu ülkeler projemi almak için bana teklifte bulundu. Ancak Engelsiz Sosyal Konut Projesi'ni vatanımda başlatacağım" dedi. 


Yapımına 2 yıl içerisinde başlanacak "Engelsiz Sosyal Konut Projesi"nin ilk etabının İzmir'de gerçekleşeceğine değinen Gökhan Yavuz, "Türkiye dahil dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu projeyi başlatmanın gururunu yaşıyorum. Bu projeyle birlikte  İzmir  pilot il olarak seçilecek ve ilk etapta İzmir'e 200 adet engelsiz sosyal konut yapılacak" dedi. Projesinin insan odaklı olduğunu belirten Gökhan Yavuz, proje için devletten 4 milyon liralık bir hibe aldıklarını ve konutların yapımına 2 yıl içerisinde başlanacağını ifade etti. 


Takip (Konya)


Geri Dön