08 / 05 / 2024

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını açıkladı. EPDK tarafından belirlenen azami uzlaştırma fiyatı; ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaati 2 bin 500 Türk lirası olurken, diğer santraller için de bin 200 TL olarak belirlendi.



Bu doğrultuda, bugün bir araya gelen kurulun üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını belirlediğine dikkati çekilen açıklamda görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizmanın benzerlerinin Avrupa’da da uygulandığını vurgulayarak, yaşanan küresel gelişmelerden dolayı kömür ve doğal gaz gibi ithal enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının önlenmesinin amaçlandığını açıkladı. 

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Olağanüstü zamanlardan geçildiğini ve maliyet artışlarının birçok alanda görüldüğünü anlatan Yılmaz, piyasa yapısının bozulmasına izin verilmeyeceğini ifade ederek, başlangıç olarak belirlenen azami uzlaştırma fiyatlarının ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaat başına 2 bin 500 Türk lirası, diğer santraller için ise bin 200 Türk lirası olarak belirlendiğini söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön