01 / 07 / 2024

EPDK'dan Güneydoğu’ya doğalgaz seferberliği!

EPDK'dan Güneydoğu’ya doğalgaz seferberliği!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki illere doğal gaz seferberliği başlatıyor. Kurum, 15 Kasım’ da Bitlis, Bingöl ve Muş için ihaleye çıkacak...




8’inci EPDK-GAZBİR Sektörel Değerlendirme Toplantısı Antalya’da yapıldı. Toplantıya, şehirlerde doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerin patron ve yöneticileri, EPDK üst yönetimi katıldı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yerel ve genel seçim sürecine girildiğine dikkat çekerek, gaz dağıtım şirketlerini yerel yönetimler ile uyumlu çalışmaları konusunda uyardı.


Köktaş, Türkiye’de 81 şehirden 71’ine doğalgaz ulaştığını belirterek, Sinop, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş ve Artvin, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Tunceli’ye de gazın ulaştırılacağını açıkladı. 15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş’un şehiriçi doğalgaz dağıtım ihalesinin yapılacağını açıklayan Köktaş, “Bundan bir hafta arayla Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki süreçte ülkemizde doğalgaz ulaşmamış şehir kalmayacak.” dedi.


Köktaş, 6 yıl içinde sektöre yaklaşık 25 milyar liralık yatırım yapıldığını, 2008-2012 yılları arasında 1 milyon 700 bin abone alınarak doğalgaz ulaşan konut eşdeğeri abone sayısının 9 milyon 171 bini aştığını belirtti. 

 





Geri Dön