Ekonomi

EPGİS'den flaş akaryakıt zamları açıklaması: İptal ettik

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar nedeniyle tepkilerin odağına yerleşen EPGİS, artık akaryakıta gelen zamları duyurmayacağını açıkladı. Benzin ve mazota son dönemde peş peşe gelen zamlar EPGİS (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) ile EPDK'yı karşı karşıya getirdi

EPGİS, akaryakıt zamları nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşti. Benzin ve mazota son dönemde peş peşe gelen zamlar EPGİS (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) ile EPDK'yı karşı karşıya getirdi. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) Başkanı Mustafa Yılmaz, katıldığı bir haber kanalında EPGİS hakkında yurttaşları yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle dava açacağını duyurmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından Yılmaz sözünü tuttu ve EPGİS'i mahkemeye verdi.

"KENDİ REKLAMLARINI YAPIYORLAR"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 'kendi sendikalarının reklamını yapıyorlar' diyerek hedefe koyduğu EPGİS artık akaryakıt zammı duyurusu yapmayacaklarını bildirdi. EPGİS'den yapılan son dakika açıklamasında, “Bu hafta başında sendikamız aleyhine suç duyurusunda bulunulmuş ve süreç adli makamlara intikal etmiştir. Adli sürecin selameti açısından fiyat duyurusu faaliyetlerine hafta başından bu yana ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BENZİN VE MAZOTA GELEN ZAMLARI TWİTTER'DAN DUYURUYORDU

Akaryakıt zamları son günlerin en çok konuşulan konusu. EPGİS, son 3 ayda benzin ve mazota gelen zamları gün gün Twitter hesabından duyurdu. Benzin ve mazotun litresi 20 lirayı aştı. Birçok sürücü arabasının kontağını çevirmeye korkar hale geldi. Benzinliklerin önünde her zam haberi sonrasında zamlar pompaya yansımadan araç kuyrukları oluştu. İktidara yakın bazı isimler sosyal medyadan kuyrukları eleştirerek 'ortaya çıakn görüntünün yokluktan değil varlıktan" olduğunu öne sürerek sürücüleri eleştirdi. 

İNDİRİMLER SESSİZ SEDASIZ GELDİ

Benzin ve mazot fiyatlarındaki aşırı artışlar vatandaşın cüzdanındaki parayı adeta yakıp kül etti. Akaryakıt bayilerinin temsilcileri sektördeki sorunları ve aşırı pahalı yakıt fiyatları sorununa çare bulmak için yarın bir araya gelecek. Brent petrolün dünya piyasalarında aşırı yükselmesi gerekçesiyle hızla artan benzin ve mazot fiyatları brent petrol fiyatı hızla düşerken aynı hızda düşmedi. Vatandaşın beklediği ilk indirim haberi ise bugün geldi.. Benzine 1 lira 76 kuruş ve mazota da 2 lira 38 kuruşluk düşüşe ek 93 kuruş daha indirim yapıldı. İndirimler bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.