27 / 04 / 2024

Er Yatırım Türkiye'de şehir otelleri inşa edecek!

Er Yatırım Türkiye'de şehir otelleri inşa edecek!

Er Yatırım ve Turizm yeni yılla birlikte yatırım planlarına kiraladıkları yaklaşık 35 bin metrekare hız veren şirketler, yeni rotalarını arazi üzerinde hayata geçirilecek projede belirlemeye başladı.



Er Yatırım ve Turizm, 10 yılda 300 milyon dolarlık 20 otel yapacak Yeni yılla birlikte yatırım planlarına kiraladıkları yaklaşık 35 bin metrekare hız veren şirketler, yeni rotalarını arazi üzerinde hayata geçirilecek projede belirlemeye başladı. Bu şirketlerden biri otelin yanı sıra konut, ofis ve hastanenin olan ve 10 yıllık hedeflerini hazırlayan Er de olması planlanıyor. 


Çelikkanat, "Kartal'da partnerlerimizle karma bir proje yapacağız. Toplamda 120 milyon dolarlık bir proje olacak. Ancak otel için yaklaşık 25 milyon dolar yatırım yapmayı düşünüyoruz" diyor. 

Ataşehir'deki otel ise İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin yalanında inşa edilecek. Altı bin metrekare arazi üzerinde yükselecek otel yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak. 



MESLEK LİSESİ YOLDA 


Ferzan Çelikkanat, 10 yıl içinde 20 otel hedefini tutturursa yaklaşık 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak. En büyük hayalinin kendi otel personellerini yetiştirecekleri bir turizm ve otelcilik markalı konutlar ve ulaşım projeleriyle meslek liseli kurmak olduğunu belirten giderek değerlenen Ataşehir, Kartal, Çelikkanat, sunacakları hizmet Kağıthane ve Eminönü'nde yer alacak. kalitesiyle diğer rakiplerine fark atmayı Kartal'da Hazine'den 30 yıllığına planladıklarını dile getiriyor. 


Yatırım ve Turizm'in Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, iddialı projeler geliştireceklerini belirtiyor.

Four Points By Sheraton markasıyla Türkiye genelinde 10 yılda 20 otel açmayı planlayan Çelikkanat, 4 yıldızlı şehir otelleri için toplam 300 milyon dolarlık bütçe ayırmış. Çelikkanat, ilk otelin ise 2016 yılının son çeyreğinde İzmir'de açılacağını söylüyor. 


KARTAL COŞACAK 


Er Yatırım ve Turizm'in İstanbul'daki altı otelinden dördü Bursa'da otel açmam! m Nüfus yoğunluğu yüksek, sanayinin geliştiği ve ulaşım projelerinin yoğun olduğu yerlere otel açmayı düşündüklerini belirten Ferzan Çelikkanat, Bursa'ya yatırım yapmayacaklarını ifade ediyor. "Bursa pazarı şehir otellerine doydu"' diyen Çelikkanat, ilk etapta İstanbul ve  İzmir  dışında Mersin, Gaziantep, Diyarbakır ve Çanakkale'de otel açacaklarını vurguluyor. 


Millet


Geri Dön