03 / 05 / 2024

ERA Gayrimenkul, Kıbrıs Master Franchise yetkisini aldı!

ERA Gayrimenkul, Kıbrıs Master Franchise yetkisini aldı!

Üç yıl önce Türkiye pazarına giren ERA Gayrimenkul, hızla büyümesini Kıbrıs'la sürdürüyor. Şirket, hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi'nde ofis açma yetkisi anlamına gelen ‘Kıbrıs Master Franchise' hakkını aldı.



Üç yıl önce Türkiye pazarına giren ERA Gayrimenkul, hızla büyümesini Kıbrıs'la sürdürüyor.Bugüne kadar 47 ofis satışı gerçekleştiren şirket, şimdi de hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi'nde ofis açma yetkisi anlamına gelen ‘Kıbrıs Master Franchise' hakkını aldı. ABD'li gayrimenkul danışmanlık devi Era Gayrimenkul'ün Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, satın alınan konutun kendisini 8 yılda amorti ettiği Kıbrıs'ta yazlık ev alan Avrupalıların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Özellikle 2014 yılından sonra tekrardan İngiliz ailelerin tercih ettiği Kuzey Kıbrıs'taki yazlık evlerin en büyük avantajı ise uygun fiyatları. En fazla konut alanların başında İngiliz, Rus, Arap, İsviçre, Finlandiya ve Norveçliler Türklerden sonra başı çekiyor.” dedi. Emlak piyasasının yanı sıra Kuzey Kıbrıs Girne bölgesinde önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde tamamlanması beklenen 8 adet 5 yıldızlı hotel yatırımı olması da Türk ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Baygan, öte yandan 70 bin olan KKTC'deki öğrenci sayısının 10 yıl içinde 200 binin üzerine çıkması hedefleniyor. Kıbrıs hamlesinin de etkisiyle yıl sonuna kadar ofis sayısını 70'e çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Baygan, Amerika'nın önde gelen danışmanlık şirketi olarak Kıbrıs'ta ise 3 yılda 15 ofis açacaklarını ifade etti.


Metrekare fiyatı 400 sterlin


KKTC'nin Girne şehrindeki beyaz bölgede yer alan arsaların m² fiyatı 2015 yılı başı itibarı ile 350-400 sterlin arasında değişiyor. 2013-2015 arasında Kıbrıs'ta en çok Girne'de beyaz bölgede yer alan arsa fiyatlarının değer kazandığı gözlemlendi. Girne'de  2014-2015 yılları arasındaki ortalama m² fiyatlarının 650 sterlinden başladığı, kalite ve kat sayısına göre fiyatının arttığı belirtilirken, aynı bölgede villaların m² fiyatlarının 1,100 sterlinden başlayıp konum, kalite, ulaşım ve manzarasına göre değiştiği kaydedildi. Ayrıca Girne'nin batısındaki konutların metrekaresi de 80 sterlinden başlıyor.


Zaman


Geri Dön