04 / 05 / 2024

Ercan Çerçioğlu: Ortaklar OSB'de 2015 sonuna kadar yüzde 100 doluluk hedefliyoruz!

Ercan Çerçioğlu: Ortaklar OSB'de 2015 sonuna kadar yüzde 100 doluluk hedefliyoruz!

Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu sanayi parsellerinde yüzde 93 doluluk sağlandığını ve 2015 sonuna kadar yüzde 100 doluluk hedeflediklerini belirterek genişleme çalışmalarına başladıklarını kaydetti




Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde 2008 yılında altyapı inşaatlarına başlanan Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi, 5 yılda dev sanayi firmaların akınına uğradı. Sanayi parsellerinde yüzde 93 doluluk sağlanan OSB'nin 2015 yılının sonuna kadar yüzde 100'ü hedeflemekte olduklarını kaydeden Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu genişleme çalışmalarına başladıklarını kaydetti. 


1 Milyon lira yatırım Ortaklar OSB'nin de teşvik kapsamında olması, havalimanına yakınlık, otoyol, hammade ve işgücü temin kolaylığı, büyük avantajlar sağladığını kaydeden Ercan Çerçioğlu, 2013 yılı ikinci yarısından bu güne kadar geçen dokuz aylık süreçte iki ayn katılımcıya toplam 45 bin metrekare arsa tahsis ettiklerini ifade ederek şöyle devam etti; "OSB'de arsa tahsisinde bulunulan firmalardan Yıldız Holding (ÜLKER) iştiraki olan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 43. sırada yeralan süt ve süt ürünleri işleyen AK Gıda San. ve Tic. AŞ, 70 yıllık dünya çapmda bir şarap markası olan Sevilen Şarapçılık AŞ, uluslararası ortaklı bir kuruluş olan arıtım tesisleri ekipman üretimi yapan (Aquamatchtürkiye) Deniz Su ve Atıksu Arıtım San. 

AŞ, Bizim Mutfak markasının kurutulmuş sebzelerini üreten NSP Gıda San. ve Tic. AŞ, yerel firmalarımızdan Tariş Ortaklar Zeytinyağı, çam fıstığı işlemede ihracata yönelik üretimleri olan Ak-împeks Ltd.Şti. ve domates-biber salçası üreten Tire Gülsa Konservecilik San. 

AŞ'nin üretime geçtiklerini, İtimat Peynircilik Süt ve Süt Ürünleri îml. Paz. San. Tic. A.Ş. 

tahsis edilen 15 bin metrekare alan üzerinde 5 bin metrekare Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu kapalı alana sahip tesislerinin ilk etaplarım tamamlayıp, özellikle pizzalarda kullanılan mozerella peyniri ve lor peyniri üretimlerine başladılar. 

Üretime geçen fabrikaların OSB'de 1 milyon lira yatırım yapıhrken italya, Amerika, İngiltere, Rusya, Belçika, Almanya, Çin, Orta Asya, Suudi Arabistan ihracaat yapılan ülkeler arasında bulunuyor." Ercan Çerçioğlu, altyapı çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek konuşmasmı şöyle sürdürdü: "Planlı kalkınmanın gereği olarak geliştirilmiş olan organize sanayi bölgeleri, sanayinin çevreye vereceği zaran en aza indirebilmek açısından en uygun modeldir. Organize sanayi bölge müdürlükleri de merkezi bir yapı teşkil ettiğinden bölge genelinde uyumlu bir çevre yönetim sistemi uygulayarak, oluşabilecek çevre kirliliğini en aza indirmiş olacaktır. 

OSB'miz Çevre Yönetim Sisteminin en iyi verimle işletilebilmesi ve sanayi faaliyetlerinden ekosistemin olumsuz yönde etkilenmemesi amacı ile Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi projelendirilmesi ve inşaat faaliyetleri tamamlanmış, makine montajı ve testleri yapılmaktadır." 


Yeni Asır



Geri Dön