27 / 04 / 2024

Ortaklar OSB yüzde 93'lük doluluk oranına ulaştı!

Ortaklar OSB yüzde 93'lük doluluk oranına ulaştı!

Ortaklar OSB 5 yılda Türkiye'nin önde gelen markalarının akınına uğradı. Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, yüzde 93'lük doluluk oranına ulaştıklarını ve 2015 yılı sonuna kadar Ortaklar OSB'nin tamamının dolacağını söyledi.




Ortaklar OSB'de şuana kadar 23 yatırımcıya yer tahsisi sağlanırken üretim yapan 7 fabrika ekonomiye 1 milyon liralık katkı verdi.  Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, yüzde 93'lük doluluk oranına ulaştıklarını ve 2015 yılı sonuna kadar Ortaklar OSB'nin tamamının dolacağını söyledi. 


3 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK 

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar mahallesinde 2008 yılında altyapı inşaatına başlanan OSB'nin yatırımcıların cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Çerçioğlu, teşvik kapsamında olunması, havalimanına yakınlık, otoyol, hammadde ve işgücü temin kolaylıklarının yatırımcıya büyük avantajlar sağladığını dile getirdi. Son olarak 2 yatırımcıya daha toplam 45 bin metrekare arsa tahsis edildiğini belirten Çerçioğlu, "Büyükşehir olan kentimize yatırımcıların ilgisi arttı. Türkiye ve dünyanın en gelen markaları yatırım için kentimizi tercih etmeye başladı. OSB'miz imkanlarıyla büyük markaların gözdesi oldu. Yatırımlarla yüzde 93'lük doluluk oranına ulaştık. OSB'mize artan yatırım talepleri doğrultusunda genişleme çalışmalarına hız verdik" diye konuştu. 

OSB'de bulunan fabrikaların çoğunluğunun ihracata yönelik üretim yaptığının altını çizen Çerçioğlu, 900 kişinin çalıştığı Ortaklar OSB'nin tüm yatırımların gerçekleşmesiyle 3 bin kişiye iş ve aş sağlayacağını vurguladı. 


UCUZ DOĞALGAZ 

Lojistik ve doğalgaz konularında sanayicileri imkanlar sunduklarının altını çizen Çerçioğlu, "Çift yönlü yüklemeye müsait beton rampası, gümrük taşımacılığına açık olan Ortaklar DDY İstasyonu her türlü ihracat ve ithalata yönelik taşıma imkanı sağlıyor. 

Ayrıca DDY'nın 2014 yılı yatırım programları içinde OSB'nin girişine yükleme-boşaltma istasyonu yapılması da planlanmaktadır. Bölgede bulunan OSB'ler arasında ilk ve en ucuz doğalgaz kullanan OSB olmak için de altyapı çalışmalarına başladık. 

Üretmenin yanında çevreye de büyük önem veriyoruz. 31 bin metrekare alanda 3 kademeli günde toplam 6 bin metreküp debi kapasiteli olarak planlanan arıtma tesisimizin ilk etabı tamamlanarak faaliyete geçti" dedi.


Aydın Ses Gazetesi



Geri Dön