08 / 07 / 2024

Erciş'te belediyenin tapu kayıtlarına el konuldu

Erciş'te belediyenin tapu kayıtlarına el konuldu

Erciş'te deprem ile ilgili soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. İlk defa kameralar karşısına çıkarak soruşturma hakkında açıklama yapan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, müteahhitler hakkında bilgi toplandığını açıkladı



Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. İlk defa kameralar karşısına çıkarak soruşturma hakkında açıklama yapan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, "İnşaatları yapan müteahhitler ve diğer tüm sorumlular hakkında bilgi ve belgeleri topluyoruz. Bu nedenle belediyedeki ruhsat bilgilerini de aldık. Bu şekilde şüphelilerin tespiti yönünde ilerliyoruz. İlerleyen günlerde de bu konuda gereken soruşturmaları yapıp neticelendireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu. Erciş Belediyesi'nden belgelerin alınmasının delillerin toplanmasına yönelik normal adli bir işlem olduğunu kaydetti.

Soruşturmaya ilk günden başladıklarını ifade eden Başsavcı Kerem Arabacı, şu anda 85 civarında enkaz ve ağır hasarlı binanın keşfini yaptıklarını ve delilleri topladıklarını söyledi. "Ön raporumuzu hazırlıyoruz. Bundan sonra delilleri uzman bir bilirkişiye göndereceğiz. Gelecek rapora göre soruşturmanın yeri devam edecek." diyen Başsavcı, bunun sorumlular hakkında işlem yapabilmek için gerekli olduğunu anlattı.

Enkaz kaldırma yasağı koymadıklarını dile getiren Kerem Arabacı, "Deliller toplanıncaya kadar enkazların muhafazasını sağladık. Önceki gün itibarıyla bitirdik. Bundan sonra kriz masası enkazları kaldıracak. Biz şüphelileri tespit ediyoruz. Şüphelilerin bir kısmının kimlik tespiti yapıldı. Soruşturmamız kapsamlı şekilde devam ediyor. En kısa sürede neticelendireceğiz. Kamuoyuna da açıklayacağız. Kapsamlı bir soruşturma olduğu için süre alacak. Ama kamuoyunun şüphwesi olmasın, kusuru olanlar soruşturma kapsamında mutlaka adalet huzurunda hesap verecek. Bilirkişi raporları dikkate alınarak, taksirle adam öldürme, bilinçli taksirle adam öldürme, olası kastla adam öldürmeye kadar gidebilir." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA TURAN/Zaman


Geri Dön