02 / 05 / 2024

Erdem Gül: Adalar'ı yeniden imar edeceğim!

Erdem Gül: Adalar'ı yeniden imar edeceğim!

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, yeni dönemde hayata geçirmeyi projelerini açıkladı. Gül, Adalar için yeniden bir imar planı yapacaklarını söyledi.



CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Gül, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. 

Yeniçağ Gazetesi'nden Sümeyra Kırca'nın haberine göre, seçimi kazandıktan sonra adaların tanıtımı ile yakından ilgileneceğini söyleyen  Erdem Gül, "Adaların sanki terkedilmiş bir hali var. Avrupa'dan bakınca Yunan adalarını bilirler ama İstanbul'un dibindeki adaları bilmezler. Adaların bu terkedilmiş halini ortadan kaldıracağız. Adaların tanınırlılığını artırarak kaliteli misafirleri buraya çekmemiz gerekiyor. Bunun için bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Kaliteli turistleri çekmek için uluslararası toplantılar, kongreler, sanat kültür faaliyetleri, tiyatro, sinema, resim, müzik, karikatür her türlü sanatsal faaliyetlerin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde sayılarını artırarak adalara kaliteli turist çekmek istiyoruz" 
dedi.

''Cazibe merkezi haline gelecek''

İleride çocuk kitapları fuarı düzenleyeceklerini açıklayan Gül, "Buranın bir kütüphane adası olmasını istiyoruz. Dünyanın sayılı kütüphanelerinden birini burada oluşturabiliriz" diye konuştu. Gül, Adaları sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayında cazibe merkezi haline getirecek projeler üreteceklerini anlattı.

''Ulaşım sorunu çözülecek''

Adalardaki ulaşım sorununa dikkat çeken Gül, "Ulaşım sorununu çözmemiz lazım. 25 yıldır AKP, İstanbul büyükşehirde iktidarda ama adaların vapur seferleri çok azaltılmış bir durumda.. Hem adaların kendi içindeki ulaşımları hem de İstanbulla ulaşımları artırıcı girişimlerimiz olacak. Kapasiteyi artıracak girişimlerimiz olacak. Vapur saatlerini, istediğimiz zaman adalarda olabilecek hale sokmak istiyoruz." 
açıklamasında bulundu.

"Adaları dünyaya tanıtacağız" 

Adalara özgü bir ürün üzerinde çalıştıklarını anlatan Erdem Gül, şu açıklamalarda bulundu: "Beyoğluna gittiğimizde ya da başka bir ilçeye gittiğimizde o bölgeye ait bazı ürünleri var. Belki adaların ortak bir ürününü yaratabiliriz. Gelenler de adalar hatırası olarak götürmek istediği bir şey olsun istiyoruz. Bu bir yiyecek olabilir, bir hediyelik eşya olabilir. Adalara özgü bir simge gibi bir ürün bulmaya çalışıyoruz." 
Kaynak Yeniçağ: Erdem Gül: "Adaları dünyaya tanıtacağız" 

"Plansız bir ada kabul etmiyoruz!"

 Adaların imar planlarının iptal edildiğini  hatırlatan Gül, ada sakinlerinin desteği ile yeniden bir imar planı hazırlayacaklarını söyledi. Gül, "Plansız bir ada kabul etmiyoruz!" diye konuştu. 


Geri Dön