02 / 05 / 2024

Erdoğan Altındiş kimdir?

Erdoğan Altındiş kimdir?

Mimar Erdoğan Altındiş, 17 yıl önce Beyoğlu’ndan aldığı bir evi restore edip turistlere kiralayarak, Manzara İstanbul şirketini kurdu. Altındiş, Ev Turizmi Derneği’nin de kurucularından. Peki Erdoğan Altındiş kimdir? İşte cevabı...



Erdoğan Altındiş kimdir?


Erdoğan Altındiş, Münih’te mimarlık okudu. Münih Fachhochschule Mimarlık Fakültesi’nde beş yıl asistanlık yaptı. Çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştıktan sonra 1994’te kendi mimarlık ofisini kurdu. Daha çok Galata’da, başta konut olmak üzere çeşitli restorasyon projeleriyle ilgilendi. Mimari bakıştan çıkan bir heyecanla, İstanbul’a “Manzara İstanbul” adını taşıyan yepyeni bir konaklama sistemini kazandırdı.



Erdoğan Altındiş ve Manzara İstanbul projesi!


Manzara İstanbul, Beyoğlu-Galata ve civarını kendine mekan edinmiş bir apart daire kiralama şirketi. Mimar Erdoğan Altındiş'in kurduğu şirket, civardaki en manzaralı daireleri tutup restore ediyor ve ardından Avrupalı yazar, çizer, sanatçı ve tasarımcı gibi ilham perisini bekleyen yabancılara haftalık ya da aylık olarak kiralanıyor. Altındiş'in yaptığı iş aslında tam anlamıyla bir sosyal sorumluluk projesi aynı zamanda. Çünkü bu evler sadece kiralanmıyor, bu evlerde çeşitli sosyal etkinlikler de düzenleniyor. Örneğin Avrupalı mimar, şef ya da sanatçı grupları Türk meslektaşlarıyla bu evlerde yemekli toplantılarda bir araya getiriliyor Altındiş tarafından. Evlerde ayrıca yerli ve yabancı sanatçıların tablo ve heykel gibi sanat eserleri de sergileniyor. Evi kiralayan konuk isterse bu eserlerden beğendiğini satın alabiliyor. 14 yıl önce Almanya'dan dönüp Galata'ya yerleşen Altındiş, Almanya'ya gittiği zamanlarda Alman arkadaşlarına veriyormuş evini kalsınlar diye. Bakmış ki talep çok ama herkesi de evine misafir edecek hali yok, bunu bir iş koluna dönüştürmeye karar vermiş. Bugün Manzara İstanbul bünyesinde 45 daire bulunuyor. Restore ettiği metruk binalar yabancı entelektüellerin girip çıktığı yerler haline gelince, çevresindeki esnaf ve komşulara da başka bir boyut kazandırıyor. Bu anlamda Erdoğan Altındiş, kişisel olarak bir kentsel dönüşüm uzmanı gibi de çalışıyor. 



Erdoğan Altındiş ve Manzara İstanbul iletişim bilgileri!


Adres: Serdar-ı Ekrem Sokak No: 14 Galata - Beyoğlu - İstanbul 

Tel: +90 212 252 4660

Fax: +90 212 249 0916

E-mail: [email protected]

Web Adresi: www.manzara-istanbul.com



Geri Dön