29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Bu işi sahiplenmek için buradayız!

Erdoğan Bayraktar: Bu işi sahiplenmek için buradayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bu işi sahiplenmek için buradayız" dedi. Bakan Bayraktar, depremin etkili olduğu merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alaköyde incelemelerde bulundu



Açıklama yapan Bayraktar, yerinde inceleme yapılması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Bu işi tam sahiplenmek için buradayız. Tam sahiplenince köylülerin hayvanlarıyla ilgili sorun yaşadığını öğrendik. Köylüler hayvanlarımız ne olacak diyor. Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker beyi aradım. Kendisi ilgili genel müdürü hemen görevlendireceğini söyledi."

Çadır ve konteyner sorunu da yaşandığına işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti: "Kalıcı konutları yapacağız. Katalitik ısıtıcılar var. Başka ihtiyaçlar var. Gezince, birebir sorunları öğreniyoruz. Köyümüzün muhtarı dün gelen yemek fazla olunca, komşu köye göndermiş. İnsanlarımız çok iyi niyetliler. Samimi olunca bereketi de oluyor. İhtiyaçlar gideriliyor. Gelmek lazım. İnsanlar arasında olunca çok mutluyum. Köyleri gezeceğim. İhtiyaç duyulduğunda burada olacağım. Gitsem de tekrar geleceğim."

DEPREM MERKEZ ÜSSÜNDE BİR KAÇ EV HASAR GÖRDÜ

Depremin merkez üssü olarak bildirilen Tabanlı köyünde, sadece birkaç ev hasar gördü. Köy azası Recep Yarışan, köy zemininin kayalık olmasından dolayı, fazla hasarın olmadığını söyledi.

AA


Geri Dön