30 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Çevreyi kirleten işletmelere 45 milyon lira ceza kestik!

Erdoğan Bayraktar: Çevreyi kirleten işletmelere 45 milyon lira ceza kestik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptıkları uygulamalardan bahsetti. 2013'te 45 milyon lira idari yaptırım uyguladıklarını bildirdi....




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptıkları uygulamalardan bahsetti.


Bayraktar, çevre kirliliğini önlemek için her yıl ortalama 25 binden fazla tesisi denetlediklerini dile getirerek, denetimlerin daha etkin yapılabilmesi için Çevre Kanunu'na göre belediyelere yetki devri yapıldığını aktardı.


Son 3 yılda yaklaşık 100 bin işletmede çevre denetimi yaptıklarını belirten  Bayraktar, çevre kirliliği oluşturan 400 işletmenin faaliyetini durdurduklarını, çevreyi kirleten işletmelere 2013'te 45 milyon lira idari yaptırım uyguladıklarını bildirdi.


Bayraktar, ülke genelinin yüzde 97'sinde çevre düzeni planlarını tamamladıklarına dikkati çekerek, kıyıların yüzde 98'lik bölümünde kıyı kenar çizgisi tespit işlemlerini bitirerek, bu alanların planlama çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.


AA



Geri Dön