04 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: En uygun teklifi veren Seyrantepe'yi alır

Erdoğan Bayraktar: En uygun teklifi veren Seyrantepe'yi alır

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız" dedi.



Avrupa Konutları TEM'in spor kompleksinin açılışının yapıldığı ve konut sahiplerini bir araya getirmek için düzenlenen kokteylde konuşan Bayraktar, yaptığı konutlarla TOKİ'nin "marka" olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Kokteylden önce Avrupa Konutları TEM projesinin sosyal tesisini gezen, ardından da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, insanoğlunun aradığı şeyin çağdaş ve mutlu bir yaşam olduğunu, yaptıkları proje ile bu ihtiyacı gidererek, Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 tane aile oturacağını ve bu ailelerin çocuklarının daha sağlıklı yetişeceğini söyledi.

Modern hayatın gerektirdiği her şeyin bu projede yer aldığını dile getiren Bayraktar, projede binaların, zemini kaplama oranının sadece yüzde 15, geriye kalan bölümün ise yeşil alan olduğunu vurguladı.

Bayraktar, sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin birçok yerleşim yerinde de bu tip konseptleri, uydu kentleri oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, projenin arsasında daha önceden gecekonduların bulunduğunu ve onlar için de yüzde 80'ini sattıkları bir  TOKİ  inşaatı yaptıklarını bildirdi.

Gecekondu sahiplerine ileride çocuklarına miras bırakabilecekleri, tapulu evler yaptıklarını ifade eden Bayraktar, gecekondularda kiracı olarak barınanları da 180 aya varan vadelerle aidat öder gibi ev sahibi yapacaklarını kaydetti.

"Kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı aldık"

Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şunları kaydetti:
"Seyrantepe büyük bir spor kompleksi, bu Türkiye'nin meselesidir. Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının meselesidir. TOKİ'nin meselesidir. Birinci ihale konusu var. Şöyle sorular geliyor, 'Niye bu ihaleyi yaptınız'... Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ihale kanunu var. Bu ihale kanununa dayalı olarak yapılan yönetmelikler var. Burada biz en ucuz teklifi verene ihale etmek zorundayız.

Buradaki en ucuz teklif neydi? TOKİ'ye en yüksek pay veren idi. Gerekli teminatları da yerine getirdikten sonra, en uygun teklifi verene ihale yapmadığımız zaman TOKİ çalışanları soruşturmayla karşı karşıya kalırlardı.

Buradaki yüklenici şartlarını yerine getirdi. Teminatını yatırdı. İnşaatına başladı. Sonradan yüklenici sıkışınca biz mecbur olmadığımız halde, yeni bir ortak istedi, o ortağa biz müsaade ettik. İşin devam etmesi için müsaade ettik.

İşin yürüyebilmesi için ne gerekiyorsa bürokratik olsun diğer hususlarda olsun gerekli kolaylıkları sağladık. Üçüncü ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, bizim biraz da risk alarak biraz da yetkileri aşarak, ama Türk sporunu düşünmek suretiyle kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı aldık. Yurt dışından yurt içinden kredi bul diye kendisine bunu verdik. Fakat buna rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca bu sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık. Biz iş akdini fes ettiğimiz yüklenicinin haklarını da korumak zorundayız. Ama sözleşme şartları doğrultusunda. Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama aç gözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır."

Temmuzun 17'sinde ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale
yapacaklarını bildirdi.

Bayraktar, ihale bedeli için "TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacağız" diye bir şartlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti.

TOKİ'nin sadece Galatasaray ile ilgilendiği Trabzonspor ile ilgilenmediği söylemlerini de değerlendiren Bayraktar,"Ben Trabzon'luyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzon'lu olmasın. Sayın başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Kimse bize Trabzon sporluluk satmasın en katı
Trabzonspor'lu kadar bende Trabzonspor'luyum" diye konuştu.

"Tatili evinize getiriyoruz"
Etkinlikte konuşan Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise projede 3 bin 200 konut yaptıklarını bunun 2 bin 300 tanesini sattıklarını belirterek, konutları sahiplerine taahhüt edilen 24 ayda değil, 22 ayda, Eylül ayında teslim edeceklerini bildirdi.

Çetinsaya, yaklaşık 1 milyar lira hasılat beklenen projedeki, sadece konut sakinlerine hizmet verecek olan, sosyal tesis kompleksinin tam bir yaşam merkezi olduğunun altını çizdi.

Avrupa Konutları TEM sosyal tesisleri içinde 7 yarı olimpik açık, 2 kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, fitness squash, plates salonları, restoranlar, cafeler, güzellik merkezi gibi ihtiyaç duyulabilecek her alanda üniteler bulunduğunu anlatan Çetinsaya, "Tatili evinize getiriyoruz" dedi.

Çetinsaya, altyapıda devrim yaptıklarını söyleyerek, "Avrupa Konutları TEM'de yer altında da dev bir yatırım var. Üstelik bu yatırım en son teknolojiyle yapıldı. 3 bin 200 konutluk siteye hayat veren, su, enerji, iletişim sistemleri için yerin altında 3 kilometrelik dev bir galeri inşa edildi" diye konuştu.

Konutları satın alan müşterilerin beyaz yakalı çalışanlar olduğunu dile getiren Çetinsaya, gazetecilerin konut satışlarına ve maliyetlerine ilişkin sorularını şöyle yanıtladı:
"Toplam olarak yaklaşık 725 milyon lira tutarında bir hasılat elde edileceğini hesaplıyoruz. Ama şu anda 425 milyon lira civarında bir hasılat gerçekleşmiştir. Aidatlarımız da çok düşük olacak. 135 metrekarelik konutlara
düşen aidat ısınma hariç en fazla 140 lira olacak. Buraya bir 75 milyon lira daha harcayacağız. Bununla beraber yaptığımız yatırım toplamda 350 milyon lirayı bulacak. Buranın arsa karşılığı olarak da 225 milyon lira civarında TOKİ alacak. Satılan konutlardan hak ettiğimiz miktar ise 300 milyon lira civarında oldu. Karımız projenin toplam hasılatının yüzde 15'i olur. Artık müteahhittin 1'e 3 kazanma devri bitti. Böyle bir hayal yok. Bu tür müteahhitlik öldü. Sen ne verirsen her şey resmi. Bu iktidar döneminde ekonomik yönünden şeffaflık
arttı."

Çetinsaya, bir gazetecinin "Seyrantepe ihalesi için ne düşünüyorsunuz?" sorusu için de "Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim" dedi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bayraktar: İhalede en uygun teklifi veren Seyrantepe'yi alır

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe için ilk ihaledeki teklifleri baz almayacaklarını, en uygun teklife ihaleyi vereceklerini söyledi

Avrupa Konutları TEM projesi spor kompleksinin açılışında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe projesi için 17 Temmuz'da yapılacak ihalede, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi. Bayraktar, ihale bedeli için ''TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacağız'' diye bir şartlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti.

'GEREKENİ YAPTIK'
Türkiye'nin meselesi olarak nitelediği Seyrantepe spor komleksi projesinde işin yürümesi için yüklenici firmaya her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Bayraktar, bundan sonraki süreçte de sözleşme şartları doğrultusunda iş akdi fesh edilen yüklenicinin haklarını korumak zorunda olduklarını söyledi. Bayraktar, "Eğer, sözleşmesini fesh ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama aç gözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır'' diye konuştu.
Sabah

TOKİ: Seyrantepe ihalesi en uygun teklife gidecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız" dedi.

Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki Galatasaray Stadyumu inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şunları kaydetti:
"Seyrantepe büyük bir spor kompleksi. Bu Türkiye'nin meselesi. Türk spor camiasının meselesi. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın meselesi. TOKİ'nin meselesi. Yüklenici sıkışınca yeni bir ortak istedi, mecbur olmadığımız halde o ortağa biz müsaade ettik.
İşin yürüyebilmesi için gerekli kolaylıkları sağladık. Ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, bizim biraz da risk alarak biraz da yetkileri aşarak, ama Türk sporunu düşünmek suretiyle kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı aldık.
Yurtdışından yurtiçinden kredi bul diye kendisine bunu verdik. Fakat buna rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca bu sözleşmeyi feshetmek zorunda kaldık. Biz iş akdini feshettiğimiz yüklenicinin haklarını da korumak zorundayız. Ama sözleşme şartları doğrultusunda.
Sözleşmesini feshettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama aç gözlülük yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorunda."
Milliyet

Seyrantepe memleket meselesidir, yeni ihalede şartlar yeniden oluşur

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Seyrantepe projesi Türkiye'nin, Türk spor camiasının, Başbakan'ın ve TOKİ'nin meselesidir. En hızlı şekilde tamamlanacak" dedi. Yeni ihalede yeni şartların oluşacağını söyleyen Bayraktar, Eren Talu ve ortakları için de "Sözleşme çerçevesinde hakları korunacak. Ancak açgözlülük yapılmaya kalkışılırsa devlet de en katı şekilde haklarını koruyacak" diye konuştu.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatı için açılacak yeni ihalede şartların yeniden oluşacağını belirterek, "İlk ihaledeki teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihaleyi verebiliriz" dedi. Önceki akşam Avrupa Konutları TEM'in spor ve sosyal tesislerinin açılışına katılan Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şöyle konuştu: "Seyrantepe proje büyük bir spor kompleksi projesidir. Bu Türkiye'nin, Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın TOKİ'nin meselesidir. Memleket meselesidir. Birinci ihaleyle ilgili `Niye yaptınız' şeklinde sorular geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ihale kanunu var. Bu kanununa dayalı yönetmelikler var. En ucuz teklifi verene ihale etmek zorundaydık. En ucuz teklif neydi? TOKİ'ye en yüksek pay veren idi. Gerekli teminatları da yerine getirdikten sonra, en uygun teklifi verene ihale yapmadığımız zaman TOKİ soruşturmayla karşı karşıya kalırdı."

Kolaylık sağladık

Bayraktar, Eren Talu ve ortaklarının yüklenici şartlarını yerine getirip teminatını yatırdığını, inşaata başladığını hatırlatarak şunları söyledi: "Sonradan sıkışınca mecbur olmadığımız halde, yeni ortağa müsaade ettik. İşin yürüyebilmesi için her türlü kolaylığı sağladık. Üçüncü ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, biraz risk alıp biraz da yetkilerimizi aşarak kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı da aldık. `Yurtdışından yurtiçinden kredi bul' diye kendisine böyle bir olanak vermemize rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca da sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık."

Haklarını koruruz

Eren Talu ve ortaklarının iş akdini fes ettiklerini ancak onların da haklarını korumak zorunda olduklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Ama bu tabii ki sözleşme şartları doğrultusunda olur. Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar, kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz ama açgözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır" diye konuştu.

Yeni ihalede şartlar

17 Temmuz'da ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihale ile bu yeni ihalenin farklı şartlarda olacağını kaydetti. Bayraktar, "Biz şimdi mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihaleyi veririz. `TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacak' diye bir şart yok. TOKİ için bugün en uygun olan teklife bu işi verebiliriz" dedi.

Trabzon'u şampiyon yapsın konuşuruz

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in "Hep Galatasaray'ın projesiyle ilgileniyor, Trabzonspor'a da proje yapsın" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Ben Trabzonluyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzonlu olmasın. Sayın başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Tabii ki ben bir memurum ama Trabzonluluk memurluktan çok farklı bir şeydir. Şener Başkan Trabzonu şampiyon yaparsa ben de elimden ne geliyorsa yaparım" diye yanıtladı.

3 bin kişilik inşaat kadrom var ihaleye girebilirim

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Kaynak Geliştirme Uygulamaları Kapsamında yapılan Avrupa Konutları TEM Projesi'nde konutları Eylül ayında teslim etmeye hazırlanan Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise Seyrantepe Projesi için "Bizim şu anda Avrupa Konutları TEM'de 3 bin çalışan pesonelimiz var. Bunların 125 tanesi mühendis, mimar. Arkadaşlarımıza iş lazım, o şantiye, bu şantiye fark etmez, şartnameyi alırız, inceleriz uyarsa gireriz. Ekmeğimize bakarız. Hayal için çıkmayız" dedi. Çetinsaya, Beşiktaşlı olduğunu ancak Galatasarayı da çok sevdiğini belirtti.

TOKİ'ye 225 milyon TL

Avrupa Konutları TEM Projesi"nde 2.036 daire sattıklarını söyleyen Çetinsaya, bu satışla 425 milyon TL ciro elde edip, 700 bin metre kare inşaat yaptıklarını anlattı v şöyle devam etti: "36 blok, 3 bin 100 daire inşa ediyoruz. Toplam 725 milyon TL ciro bekliyoruz. Kalan 300 milyon TL hasılat sonraki 1000 daireden ve ticari alanlardan elde edilecek. TOKİ de bu projeden 225 milyon TL gelir elde edecek. Projede altyapı yatırımıyla da çok iddialıyız. Projenin altında enerji, su ve iletişim hatları için 3 kilometre tünel sistemi inşa ettik. Ayrıca çok iddialı bir sosyal tesis kompleksi yaptık" dedi.
Sadi ÖZDEMİR/Hürriyet

TOKİ'den son Seyrantepe açıklaması
 
Bayraktar, "İlk ihalede verilen teklifi baz almayacağız. Mevcut şartlarda en uygun teklife ihaleyi vereceğiz" dedi...
Seyrantepe için açılan yeni ihale ile ilgilenenlerin 17 Temmuz'a kadar başvurabileceğini belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, "İlk ihalede verilen teklifi baz almayacağız. Mevcut şartlarda en uygun teklife ihaleyi vereceğiz" dedi...

Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de gerçekleştirilecek spor kompleksi için yapılan ihaleyi iptal eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yeni ihale ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe'nin yeni ihalesiyle ilgilenen firmaların 17 Temmuz'a kadar başvurabileceğini söyledi. İhale ile ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını belirten Bayraktar, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi.

HAKKINI KORURUZ

 Yükümlülüklerini yerine getirmediği için Eren Talu'nun sözleşmesini fes ettiklerinin altını çizen Bayraktar, Talu'nun stat için yaptığı masraflar konusunda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama açık gözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır" dedi.

TALU'YA YAZIK OLDU

 Kazakistan'da Arena Stadı'nın açılışı sırasında soruları cevaplandıran Rixos Zinciri sahibi Fettah Tamince, Seyrantepe ihalesine önce girebileceğini söyledi, ancak daha sonra vazgeçti. Tamince, "İki yıl önce biz de ihalede ikinci gelmiştik. Bugün aynı paralarla bu iş olmaz. Yeniden açılan ihaleye de girmeyi düşünmüyoruz" dedi. Eren Talu'ya da destek veren Tamince, "Doğrusu onun neler yaşadığını biliyorum. Keşke, Eren'e yardımcı olunsaydı. Herkesin ona yardımcı olmasını isterdim. Eren'e yazık oldu" diye konuştu.

BİZ DE İHALE İLE İLGİLENEBİLİRİZ

Avrupa Konutları'nın yüklenicisi Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projede 3 bin 200 konut yaptıklarını bunun 2 bin 300 tanesini sattıklarını söyledi. Çetinsaya, Seyrantepe ihalesi ile ilgili olarak da "Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim" dedi.
Bugün
Seyrantepe'de yeni ihale, en iyi teklifi verenin olacak
 
Seyrantepe'de inşa edilen ancak şartnamenin gereklerini yerine getirmediği için feshedilen spor kompleksi için yeni ihale yolda. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız." dedi. 
 
Avrupa Konutları TEM'in spor kompleksinin açılışının yapıldığı ve konut sahiplerini bir araya getirmek için düzenlenen kokteylde konuşan Bayraktar, "Seyrantepe büyük bir spor kompleksi, bu Türkiye'nin meselesidir. Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın meselesidir." ifadelerini kullandı. İhale sürecinde yaşananları anlatan Bayraktar, şunları aktardı: "Eğer, sözleşmesini feshettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama açgözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır." 17 Temmuz'da ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi. Bayraktar, ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti. Avrupa Konutları TEM projesinin sosyal tesisini gezen, ardından da gazetecilerin sorularını cevaplayan Bayraktar, modern hayatın gerektirdiği her şeyin bu projede yer aldığını dile getirdi. TOKİ Başkanı, projede binaların, zemini kaplama oranının sadece yüzde 15, geriye kalan bölümün ise yeşil alan olduğunu vurguladı.
Etkinlikte konuşan Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın verdiği bilgilere göre projede 3 bin 200 konut yapıldı. Bunun 2 bin 300 tanesi satılırken, konutlar sahiplerine taahhüt edilen 24 ayda değil, 22 ayda, eylül ayında teslim edilecek. Projede, sosyal tesisler içinde 7 yarı olimpik açık, 2 kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, restoranlar, kafeler, güzellik merkezi gibi ihtiyaç duyulabilecek her alanda üniteler var. Yaklaşık 725 milyon lira tutarında bir hasılat elde edileceği hesaplanan projede şu anda 425 milyon lira civarında bir hasılat gerçekleşti. 135 metrekarelik konutlara düşen aidat, ısınma hariç en fazla 140 lira olacak. Şirketin yapacağı 75 milyon liralık ilave harcama ile yatırım toplamda 350 milyon lirayı bulacak. Süleyman Çetinsaya, bir gazetecinin "Seyrantepe ihalesi için ne düşünüyorsunuz?" sorusu için de "Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye gireriz." dedi.
Zaman
Bayraktar: Seyrantepe Türkiye'nin meselesi
TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe'de yeni ihale için kararlı konuştu. Bayraktar `Bu TOKİ'nin, Galatasaray'ın, Türkiye'nin meselesi' dedi
Seyrantepe spor kompleksinde Eren Talu ile sözleşmeyi fesheden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 17 Temmuz'da açtıkları yeni ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını belirterek, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını söyledi. Bayraktar, ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti. Avrupa Konutları TEM'in spor kompleksinin açılışının yapıldığı ve konut sahiplerini bir araya getirmek için düzenlenen kokteylde konuşan TOKİ Başkanı Bayraktar `Seyrantepe büyük bir spor kompleksi, bu Türkiye'nin meselesidir. Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın meselesidir' dedi.
TRABZON DA ŞAMPİYON OLSUN
TOKİ'nin sadece Galatasaray ile ilgilendiği Trabzonspor ile ilgilenmediği söylemlerini de değerlendiren Bayraktar `Ben Trabzonluyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzonlu olmasın. Sayın Başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Kimse bize Trabzonsporluluk satmasın, en katı Trabzonspor'lu kadar ben de Trabzonspor'luyum' diye konuştu. Etkinlikte konuşan Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise bir soru üzerine `Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim' dedi.
Krizde 2 bin konut satıldı
Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu tarafından Kasım 2007'de inşaatına başlanan 3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM'de bugüne kadar 2 bin 36 daire satıldı. Hasılat ise 425 milyon TL oldu.
Star
Aslantepe'de durmak yok, TOKİ ayın 17'sinde talipleri inceleyecek
Galatasaray'ın stadının inşaatı için ayın 17'sinde ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterliliklere bakacaklarını dile getiren TOKİ Başkanı, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız" dedi.

Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şunları kaydetti: "Seyrantepe büyük bir spor kompleksi, bu Türkiye'nin meselesidir. Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının meselesidir. TOKİ'nin meselesidir. Buradaki en ucuz teklif neydi?
TOKİ'ye en yüksek pay veren idi. Gerekli teminatları da yerine getirdikten sonra, en uygun teklifi verene ihale yapmadığımız zaman TOKİ çalışanları soruşturmayla karşı karşıya kalırlardı. Buradaki yüklenici (Eren Talu) şartlarını yerine getirdi. Teminatını yatırdı. İnşaatına başladı."
Fes ettik çünkü...
Fakat sonradan yüklenicinin sıkıştığını anlatan Bayraktar, "Biz mecbur olmadığımız halde, yeni bir ortak istedi, o ortağa biz müsaade ettik. İşin devam etmesi için müsaade ettik. İşin yürüyebilmesi için ne gerekiyorsa bürokratik olsun diğer hususlarda olsun gerekli kolaylıkları sağladık.
Üçüncü ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, bizim biraz da risk alarak biraz da yetkileri aşarak, ama Türk sporunu düşünmek suretiyle kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı aldık. Yurtdışından yurtiçinden kredi bul diye kendisine bunu verdik. Fakat buna rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca bu sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık.

Biz iş akdini fes ettiğimiz yüklenicinin haklarını da korumak zorundayız. Ama sözleşme şartları doğrultusunda. Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama aç gözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır."
Trabzonspor tepkisi
Temmuzun 17'sinde ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan Bayraktar, ihale bedeli için "TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacağız" diye bir şartlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti.

TOKİ'nin sadece Galatasaray ile ilgilendiği Trabzonspor ile ilgilenmediği söylemlerini de değerlendiren Bayraktar, "Ben Trabzon'luyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzon'lu olmasın. Sayın başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Kimse bize Trabzonsporluluk satmasın en katı Trabzonspor'lu kadar bende Trabzonspor'luyum" diye konuştu.
Çetinsaya: Ben yaparım
Bu arada İstanbul'da yapımı büyük ölçüde tamamlanan TEM Avrupa konutlarını inşa eden Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, bir gazetecinin `Seyrantepe ihalesi için ne düşünüyorsunuz?' sorusu için de "Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim" dedi.
TEM'den 1 milyar TL bekleniyor
Avrupa Konutları TEM'in spor kompleksinin açılışının yapıldığı ve konut sahiplerini bir araya getirmek için düzenlenen kokteylde konuşan Bayraktar, TOKİ'nin marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Bayraktar, Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 tane aile oturacağını ve bu ailelerin çocuklarının daha sağlıklı yetişeceğini söyledi. Modern hayatın gerektirdiği her şeyin bu projede yer aldığını dile getiren Bayraktar, projede binaların, zemini kaplama oranının sadece yüzde 15, geriye kalan bölümün ise yeşil alan olduğunu vurguladı. Bayraktar, projenin arsasında daha önceden gecekonduların bulunduğunu ve onlar için de yüzde 80'ini sattıkları bir TOKİ inşaatı yaptıklarını bildirdi. Gecekondu sahiplerine ileride çocuklarına miras bırakabilecekleri, tapulu evler yaptıklarını ifade eden Bayraktar, gecekondularda kiracı olarak barınanları da 180 aya varan vadelerle aidat öder gibi ev sahibi yapacaklarını kaydetti. Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise TEM projesinde 3 bin 200 konut yaptıklarını bunun 2 bin 300 tanesini sattıklarını belirterek, konutları sahiplerine taahhüt edilen 24 ayda değil, 22 ayda, eylülde teslim edeceklerini bildirdi.
Çetinsaya, yaklaşık 1 milyar lira hasılat beklenen projedeki, sadece konut sakinlerine hizmet verecek olan, sosyal tesis kompleksinin tam bir yaşam merkezi olduğunun altını çizdi.
Çetinsaya, "Bu projeyle tatili evinize getiriyoruz" dedi.
Radikal
'En uygun teklifi veren Seyrantepe işini alır'
Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız" dedi. Avrupa Konutları TEM projesi spor kompleksinin açılışına katılan Bayraktar, ihale bedeli için "TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacağız" diye bir şartlarının olmadığını dile getirerek, ihalede en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti. Bayraktar, Seyrantepe projesinde işin yürümesi için yüklenici firmaya her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek, "Biz iş akdini fes ettiğimiz yüklenicinin haklarını da korumak zorundayız. Ama sözleşme şartları doğrultusunda. Sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz" diye konuştu. Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, "Seyrantepe ihalesinde şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim" dedi.
Takvim

Geri Dön